Mitt hår färgat med Radico – Colour Me Organic Dark Brown

 

Detta är det bästa jag hittat på väldigt länge. En 100% ekologisk hårfärg gjord på endast naturliga örter. Täcker grått, ger fin lyster och varar länge.

 

HÅRAVFALL AV KEMIKALIER

Detta började med att jag tyckte jag tappade så mycket hår. Håravfall förknippas ju mest med sköldkörteln, men jag tror det lika ofta beror på att vi färgar håret med alla dessa kemikalier. Sedan läste jag en studie som gjorts på blodet efter man färgat håret och det var skrämmande läsning. Inte så konstigt när man gnider in kemikalier i huvudet. Helt idiotiskt! Jag har också gjort detta då jag inte ville vara grå i håret. Går man till frissan och färgar håret så går det ca två veckor så har man dessutom en skarp ful utväxt.

 

FÖRORENAR VÅRT DRICKSVATTEN

Inte nog med att vi förorenar våra kroppar med kemikalier i hårfärg, det körs ut i avloppen också. Personligen dricker jag aldrig kranvatten utan att filtrera det först. Detta för att jag vet att kemikalier, läkemedelsrester osv. inte försvinner i vattenreningsverken. De har helt enkelt inte resurser för att rena bort alla dessa. Om de ens vet vilka ämnen det är, då de bara hittar exakt vad de letar efter i sina tester.

Jag tänkte på alla frisersalonger som spolar ut alla dessa kemikalier i avloppet hela dagarna och kände att det var inget jag ville bidra med. Vårt dricksvatten är det viktigaste vi har och måste hållas så fritt från miljögifter som möjligt.

 

EKOLOGISK HÅRFÄRG

Jag började titta efter ekologisk hårfärg. Det har jag gjort tidigare utan att lyckats. Ett tag sålde vi faktisk en hårfärg som innehöll 60% ekologiskt och mindre kemikalier. Men det fanns ändå kemikalier i den och den luktade ganska starkt så det kändes inte bra. Alternativet var rena Hennafärger som finns ekologiska, men tyvärr så innehöll de tungmetaller.

 

RADICO – COLOUR ME ORGANIC

Då hittade jag Colour Me Organic från Radico. Den var helt naturlig, 100% ekologisk och det stod uttryckligen att den inte innehöll tungmetaller. Att jag är så noga med tungmetaller är inte bara för att det är ett gift för kroppen utan också att det påverkar resultatet på hårmineralanalysen. Colour Me Organic lät väldigt lovande så jag bestämde mig för att prova. Det var bara att blanda en del pulver med tre delar hett vatten till en gröt. Jag färgade håret tre gånger och skickade sedan in en hårmineralanalys. Till min stora glädje så innehöll den inga tungmetaller.

Eftersom Colour Me Organics bara innehåller rena örter så blir det som att göra en inpackning när man färgar håret. Örterna öppnar verkligen upp håret så man behöver bara avsluta med inpackning eller balsam när man sköljt ur färgen så sluts hårstråna igen.

 

MER NATURLIG UTVÄXT

Colour Me Organic går inte in i håret som när man färgar med kemikalier. Det lägger sig bara utanpå hårstrået och håller förvånansvärt bra. Ju mer grått jag fått desto ljusare har vi färgat det för att slippa den skarpa utväxten som kommer så fort. Bilden på mig i inlägget är färgat med Colour Me Organic och är den färgen jag haft större delen av mitt liv. Jag är så glad att kunna känna igen mig själv i spegeln igen. Har trivts i det ljusa men det är inte riktigt jag. Nu kan jag ha mitt bruna hår utan en skarp utväxt då Colour Me Organic inte går in i hårstrået och försvinner mer naturligt gradvis ur håret.

En annan fördel är att man kan låta det grå växa ut medan man färgar med Colour Me Organic. Skulle man sedan vilja ha sitt hår naturligt grått så slutar man bara färga det så försvinner färgen efter ett tag.

 

BILLIGT ALTERNATIV

Inte nog med att detta är den absolut bästa hårfärgen jag hittat på marknaden den är dessutom väldigt prisvärd. Den kostar 119 kronor och räcker till två gånger på mitt hår som är ganska långt just nu. Ja, ni har väl förstått vid det här laget att jag verkligen gillar den här produkten. Ni som har varit med ett tag vet ju att vi inte säljer något på Näringskällan som vi inte använder själva. Så det är inte så ofta vi hittar nya produkter till webbutiken.

Radico – Colour Me Organic har också en riktigt bra video som du ser nedan:

 

 

 

Vill du också prova ett mer naturligt sätt att färga håret kan du beställa Radico – Colour Me Organic här!

Den finns i dagsläget i 12 olika nyanser.

 

Ha det bra! / Heléne

Pin It on Pinterest

Share This