Jag har fått en ny favorittandkräm. Earthpaste är en tandkräm med endast fem enkla naturliga ingredienser. Fick prover på Earthpaste tandkräm när jag beställde Real Salt. Det är Redmond som säljer Real Salt som tagit fram denna fantastiska tandkräm.

 

Så här skriver Redmond på Earthpaste hemsida:

Har du någonsin försökt hitta en tandkräm utan: glycerin, fluor, skummande ämnen eller färgmedel? Vi kunde inte hitta någon så vi skapade Earthpaste — bara fem ingredienser och alla kommer från jorden!

Vatten, Redmond Lera, Real Salt, Eteriska Oljor och Xylitol. (Osötade Spearmint Earthpaste innehåller inte xylitol — nu är vi nere vid fyra ingredienser!)

OCH Earthpaste fungerar verkligen! Inga skummande ämnen, inga färgmedel, inget glycerin, och inget fluor. Allt din mun behöver för att kännas ren och ingenting extra. 

 

 

 

Det som jag reagerade mest på var att tänderna kändes så otroligt rena efter jag borstat dem med Earthpaste. Jag kommer på mig själv att hela tiden känna på tänderna med tungan eftersom de känns så rena och annorlunda.

De flesta tandkrämer innehåller glycerin som lägger sig som en hinna på tänderna och det märks verkligen när man provar en utan. Glycerin sitter kvar på tänderna och hindrar reparation av emaljen. Jag har länge använt Kingfisher tandkräm som jag gillat mycket bland annat för att den inte innehåller fluor. Men efter att ha provat Earthpaste utan glycerin, som Kingfisher innehåller, har jag bestämt mig för att byta ut den mot Earthpaste. Och eftersom jag bara säljer det jag själv använder så har Kingfisher nu ersatts av Earthpaste i webbutiken.

Earthpaste Tandkräm Innehåller:

1. Real Salt

2. Filtrerat vatten för att fukta leran till en krämig pasta.

3. Redmond Lera av livsmedelskvalité. Leran är innehåller en massa mineraler som förekommer naturligt i jorden. Jag önskar att allt odlat kunde växa i sådan jord. Men de flesta odlingsjordar idag är ju utarmade på näring tyvärr. Jordar som har sin näring intakt innehåller alltid naturligt en liten del tungmetaller som arsenik och bly. Detta är helt naturligt och ingen kontaminering av jorden. Dessa tas inte upp av kroppen då de binds med andra näringsämnen och lämnar kroppen. Leran fungerar polerande och renande på tänderna. Denna typ av lera har används i århundraden invärtes för förbättrad matsmältning bland annat.

Mineralanalys Redmond Lera

4. Xylitol används för bättre smak och friskare tänder. Xylitol hjälper till att hålla ett neutralt ph-värde i munnen och kan också förebygga att bakterier fastnar på tänderna. Mindre syra och bakterier ger en friskare mun. Om du föredrar en osötad tandkräm prova Earthpaste Spearmint som är utan xylitol.

5. Eteriska Oljor Alla Earthpaste tandkräm innehåller Tea Tree Olja, förutom Lemon Twist. Tea tree har en hämmande effekt på bakterier, virus och svamp. Mycket bra speciellt vid Candida i munnen. Avsluta gärna borstningen med lite extra Earthpaste på tungan i slutet för en fräschare mun.

Om du vill prova Earthpaste Tandkräm du med så hittar du dem här!

 

Hoppas ni alla har det bra/ Heléne

 

Pin It on Pinterest

Share This