Senast in i raden av Näringskällans produkter är FloraBalans. FloraBalans är en specialblandning av laktobaciller för magproblem som IBS, Candida, Smärtor, Gaser, Diarré och Förstoppning.

 

PATENTERADE SUPERSTAMMEN: LACTOBACILLUS ACIDOPHILUS DDS-1

Lactobacillus Acidophilus DDS-1 är troligen den mest välstuderade stammen av probiotika som finns. Med över 35 års avslutade studier och fler kommande, står den här i en klass för sig.

I studier har den visat sig främja matsmältning och immunhälsa. Acidophilus DDS-1 har länge studerats ensam och i kombination med andra stammar. Den har också visat sig hjälpa till i nedbrytningen av mjölkproteiner och laktos. DDS-1 är den av få stammar som visat sig tolereras väl i alla åldersgrupper.

Lactobacillus Acidophilus DDS-1 producerar en viktig substans som kallas “acidophilin” som hämmar tillväxten av sjukdomsframkallande bakterier och svamp som E. coli, S. aureus, Salmonella spp, Candida, etc. Därför är denna stam speciellt bra att ta för att återställa tarmfloran efter en antibiotikakur.

Lactobacillus Acidophilus DDS-1 är väldigt livskraftig och klarar tuffa förhållanden som saltsyra och galla. Acidophilus DDS-1 har också visat sig få väldigt bra fäste i tarmväggen, vilket ökar dess potential i tarmen ytterligare.

 

KRAFTIGA MAGPROBLEM KRÄVER LITE MER

Jag anser egentligen att man framförallt ska äta en kost som föder sin egen tarmflora – Prebiotika. Eftersom vi inte kan inplantera nya tarmbakterier är det viktigt att se till att föda de man redan har. Men om man är i kraftig obalans i mage-, tarm-, och immunsystem som IBS, SIBO, Candida mm. så behöver man först få kontroll på det.

Har man ett stort överskott av tex. Candida så trängs våra vänliga tarmbakterier tillbaka. De svälter då och minskar i antal. Detta är bakterier som bland annat hjälper oss smälta det vi äter. Ju mer de vänliga bakterierna försvinner desto svårare får vi att smälta mat. Om man har kraftig överväxt av Candida blir det ofta så att man nästan inte tål någonting till slut.

 

FLORABALANS – SPECIALBLANDNING MED DDS-1

FloraBalans innehåller en specialblandning av Lactobacillus Acidophilus DDS-1 och Bifidobakterier som visat sig minska återkommande matsmältningsbesvär och stödja immunsystemet. Det är kliniskt bevisat att denna specialblandning minskar obehag av återkommande smärtor, gaser, och andra tarmbesvär. Den har också visat sig normalisera avföringen och påskynda återhämtning från återkommande förstoppning eller diarré.

Jag rekommenderar att man startar FloraBalans direkt efter en tarmreningskur med OxyColon och i kombination med Ekologiskt Colostrum för att få bästa effekt i tarmen. Detta i kombination med bra ekologisk mat utan socker eller vetemjöl, ger dig bästa förutsättningarna för att normalisera din mage och tarm.

En annan anledning till att FloraBalans kom in i sortimentet är för de som balanserar kroppen med hjälp av hårmineralanalys. När kroppen får näring den saknat börjar den frigöra gifter den tidigare lagrat upp, som då kan bindas med hjälp av näringen och föras ut ur kroppen. Candidan blir då ofta aggressiv och vill hjälpa till att städa bort gifterna. Men eftersom man nu har näringen som binder dem istället, så håller man Candida i schack under den här processen. På så sätt slipper man mer obehag än man behöver under avgiftningen. 

 

DAGS FÖR TARMRENING EFTER JUL

På tal om socker och vetemjöl så har det i ärlighetens namn åkte ned lite extra under juldagarna. Jag brukar alltid köra en tarmrening efter jul för att återställa balansen i den viktiga tarmfloran. Det är också ett bra sätt att starta det nya året och fortsätta sina hälsosamma vanor. I år blir den kompletterad med vår nya FloraBalans vilket känns bra.

Förutom alla bra egenskaper jag skrev ovan så tillverkar Lactobacillus Acidophilus DDS-1 i FloraBalans: B6, B12, Folsyra och Fettsyror bland annat. Visst är det häftigt att om vi ger näring till våra tarmbakterier så ger de oss näring tillbaka.

Om du är sugen på att hänga med på en tarmrening och balansering som görs med OxyColon & Ekologiskt Colostrum, så får du en FloraBalans på köpet. 

 

Jag önskar Er Alla Ett Gott Nytt Hälsosamt År!

/ Heléne

Pin It on Pinterest

Share This