SÅ HÄR FÅR DU ORDNING PÅ MAGE OCH TARM

 

Hippokrates, läkekonstens fader, sa en gång för 2500 år sedan att alla sjukdomar börjar i tarmen. Det ligger nog mer sanning i det än vi riktigt förstår. Man gör ju nya upptäckter hela tiden om hur magen och tarmen påverkar hela kroppen, inte minst hjärnan. Serotonin till exempel bildas i tarmen. Då förstår man att tarmen även har betydelse för vår psykiska hälsa. Hippokrates sa också: Låt maten bli din medicin och medicinen din mat. Självklart spelar det en stor roll hur vi lever och vad vi stoppar i oss. Man kan inte stressa, slarva med maten, äta mat som man sprutat gift på och sedan äta kemikalier i form av läkemedel för varje symtom som dyker upp på grund av dessa osunda vanor. Det bryter ner kroppen mer och mer och ger oss sämre livskvalité. Som sagt så startar ofta hälsoproblemen i mage och tarm, men faktum är att de flesta magproblem vi har idag oftast är ganska lätta att komma tillrätta med om man bara tar tag i det i tid.

EXEMPEL PÅ OLIKA TARM OCH MAGPROBLEM

FÖRSTOPPNING

Förstoppning är nog det vanligaste klagomålet när mage och tarm krånglar. Här har kosten och livsstilen en stor betydelse. Stress stannar av många funktioner i kroppen och går före matsmältningen. Äter man mycket vetemjöl så packas det i tarmarna. Socker leder till en ohälsosam tarmflora.

En annan viktig del i mångas problem med förstoppning är brist på saltsyra. Har man inte tillräckligt med saltsyra i magsäcken kan man inte smälta maten ordentligt. Då packas den osmält i tarmen och kan bli väldigt trögt att bli av med. Brist på saltsyra kan också ge näringsbrister i kroppen då man inte kan smälta maten tillräckligt för att kunna ta upp de fina näringsämnen den (förhoppningsvis) innehåller.

Citronvatten som många hävdar ska vara hälsosamt och främja matsmältningen har oftast helt motsatt effekt. Citron har en basbildande effekt och hämmar saltsyraproduktionen i magen. Så kallad ballongmage beror oftast på saltsyrabrist, inte sällan i kombination med överväxt av Candida.

Många med förstoppning och saltsyrabrist har en dåligt fungerande sköldkörtel. När sköldkörteln inte fungerar producerar man inte saltsyra ordentligt, man kan bli extremt trött och få depressioner mm. Om tarmen inte fungerar som den ska kan man också få problem med att den börjar läcka gifter ut i blodet.

DIARRÈ

Kan vara en följd av förstoppning, man får omväxlande diarré och förstoppning. En orsak kan vara att kroppen inte kan smälta maten så den väljer att bara släppa den rakt ut. En annan kan vara att man får förstoppningsdiarré. Det händer när lösare avföring tar sig förbi den hårt packade avföringen man har i tarmarna vid förstoppning.

Långsamma ämnesomsättare får ofta förstoppning på grund av saltsyrabrist och snabba ämnesomsättare lättare diarré på grund av enzymbrist. Båda är olika utrryck för att kroppen inte kan smälta maten på ett korrekt sätt. De som är snabba i ämnesomsättningen är de som kan ha nytta av att dricka citronvatten. Om man har saltsyraöverskott är citronvatten ofta lika effektivt som syraneutraliserande läkemedel.

Förgiftning av till exempel koppar är vanligt vid diarréer, inte minst vid diagnosen Ulcerös Kolit. Man kan ovetandes ha kopparledningar som läcker i dricksvattnet hemma, man kan ha en kopparspiral som avger mängder med koppar som tas upp i kroppen.

Har man problem med Candida i kroppen så ökar det kopparnivåerna biokemiskt i kroppen. Candida behöver järn för sin tillväxt. Effekten i kroppen blir då att järn går ner och koppar går upp. När järnet försvinner kan vi inte syresätta oss på ett korrekt sätt vilket gynnar Candida då den är anaerob vilket betyder att den lever i en syrefattig miljö.

IBS

IBS är en diagnos som man ofta får om man har ovanstående problem med tarmen. Som beskrivits ovan så ger en osund tarm besvär i hela kroppen. Vid IBS är det vanligt att man har problem med Candidaöverväxt. Detta ställer inte bara till problem i tarmen utan hela kroppen både fysiskt och psykiskt. Vanliga symtom på Candidaöverväxt är: gasbildning, speciellt efter intag av socker och vetemjöl, kramp i magen och akut diarré, smärta i magen efter måltid mm.

LÄCKANDE TARM

Tarmen ska vara ett naturligt skydd mot gifter och andra skadliga ämnen vi får i oss. Stress, läkemedel, skräpmat osv. kan göra att tarmens barriär mot blodet blir sämre och att skadliga ämnen kommer ut i blodbanan. Detta kan få förödande konsekvenser för vår hälsa. Detta uppmärksammas mer och mer i forskarvärlden. Autoimmuna sjukdomar till exempel orsakas ofta av en läckande tarm. Colostrum och prebiotika spelar en stor roll i läkandet av en läckande tarm.

Ta kontroll över magen och hela du mår bättre

Man börjar med att rena ur tarmen. Det effektivaste sättet att göra detta på är med syre. OxyColon är en tarmreningsprodukt som löser upp allt tarminnehåll genom att syresätta tarmsystemet. Candida och många skadliga bakterier tål inte syre så de dödas av och följer med ut.

OxyColon är suverän vid förstoppning. Man kan efter en tarmrening gå på en underhållsdos så man går lätt på toaletten varje dag, tills man åtgärdat grundproblemet och det fungerar igen.

När man renat ur tarmen stärker man sin tarmflora med hjälp av Colostrum och Pro 30 Plus. Pro 30 Plus i kombination med Colostrum har visat sig ha synnerligen god effekt för att få balans i tarmen. Colostrum i kombination med Pro 30 Plus är också det bästa man kan ta idag för att läka en läckande tarm. Colostrum med sina immunoglobuliner och tillväxtfaktorer stärker också immunförsvaret i kroppen. Den dödar även av svamp och bakterier. Produkterna man använder till detta är Ekologiskt Colostrum (Kaseinfritt) och Pro 30 Plus, naturliga produkter av högsta kvalité.

En av de viktigaste saker man bör göra för sin hälsa är att ge kroppen vad den saknar näringsmässigt för att fungera normalt. En hårmineralanalys är en fantastisk metod som talar om exakt vilka ämnen kroppen lider brist på. Att veta sin metaboliska typ, om man är snabb eller långsam i sin ämnesomsättning är avgörande för att få balans i kroppen näringsmässigt.

Hur sköldkörtel och binjurar fungerar i kroppen. En snabb och en långsam ämnesomsättare har helt olika behov näringsmässigt. Äter man kosttillskott utan att ha en aning om vad kroppen behöver kan man förvärra ytterligare. Saknar vi saltsyra eller enzymer? Vilken kost stödjer min ämnesomsättning?

En hårmineralanalys ger dig ett skräddarsytt kosttillskottsprogram exakt uträknat efter din unika behov. Då har du möjlighet att ge din kropp näringsmässiga resurser som den troligen aldrig haft tidigare. Ett problem vi har idag är att gifter och kemikalier ökar i en rasande takt. När vi får i oss dessa gifter i kroppen kan den inte bara skölja ut dem, de måste bindas biokemiskt med hjälp av näringsämnen. Har vi inte tillräckligt med näring till detta tvingas kroppen lagra upp dem i fettvävand och organ i stället. Sköldkörtelproblem till exempel kommer oftast av att kroppen lagrat in gifter där. Enda sättet att få kroppen att börja köra ut upplagrade gifter är att ge den näringen den behöver för detta. Detta får man uträknat i en hårmineralanalys.

Om man beställer Startpaketet med OxyColon, Ekologiskt Colostrum, Pro 30 Plus samt Hårmineralanalys lägger man en god grund för sin hälsa, inte bara mage och tarm. När man renat ur tarmen och tillfört colostrum och Pro 30 Plus är man väl förberedd på att fylla på den näring man behöver för att återställa balansen i övriga kroppen.

Man mår inte bara bättre genom att återställa balansen i kroppen, man besparar sig troligen även framtida problem med sin hälsa.

Pin It on Pinterest

Share This