Idag tänkte jag prata lite om salt – Real Salt. Inte raffinerat, kontaminerat salt med cyanid i som vanligt bordssalt ofta är. Riktigt salt som fanns för miljoner år sedan innan all miljöförstöring vi ser idag. Real Salt finns i en gruva i Utah, USA som låg på havsbotten för väldigt länge sedan.

 

SALT ETT LIVSNÖDVÄNDIGT ÄMNE

Vi har blivit skrämda av myndigheterna att salt gör oss sjuka och ska undvikas. Allt salt är havssalt men det är ändå stor skillnad på salt och salt. Havsvatten innehåller över 60 viktiga spårämnen, men de flesta tar bort dessa viktiga spårämnen och säljer dem separat till producenter av kosttillskott. Det som blir över säljs som bordssalt. När spårämnena avlägsnas störs balansen och saltet får inte samma effekt i kroppen. När man började med detta raffinerade salt började man se högt blodtryck och vätskeansamlingar man inte tidigare associerat med salt. Så salt kan vara dåligt för hälsan och riktigt salt kan vara avgörande för en bra hälsa.

 

HÅRMINERALANALYS VISAR BRIST PÅ VIKTIGA SPÅRÄMNEN

Jag har arbetat med hårmineralanalysen under 20 år och sett att de flesta saknar helt vissa viktiga spårämnen. Det är svårt att få upp staplarna på dessa spårämnen, troligen för att de helt enkelt inte finns längre i maten vi äter. Detta är grundämnen som är nödvändiga i kroppens biokemiska reaktioner som ständigt pågår. Nedan ser du ett exempel på hur de flesta ser ut vad gäller spårämnen. Alla staplarna ska helst ligga i mitten på det ljusaste fältet. Detta tecken << betyder att ämnet inte är mätbart.

 

Vi ser i hårmineralanalysen att vi saknar viktiga spårämnen.

 

REDMOND REAL SALT

Jag hittade Redmond Real Salt av en händelse och bestämde mig för att prova det. Det är det bästa saltet jag provat och jag har bara använt det sedan dess. Av flera olika anledningar. Det innehåller inga föroreningar som dagens havssalt gör. Framförallt inte kvicksilver som haven idag är fulla av. Plaster är också ett stort problem i haven och dessa föroreningar ökar hela tiden. Det är fantastiskt att denna havsbotten bevarats på grund av ett vulkanutbrott där vulkansand lagt sig som en skyddande hinna över detta värdefulla salt. Och inte minst för dess underbara smak, stor skillnad mot vanligt bordssalt.

Eftersom jag blev fast på detta nyttiga salt bestämde jag mig för att köpa in det på Näringskällan och låta andra ta del av det också. Har man väl provat Real Salt vill man oftast inte ha något annat.

Nedan ser du analysen av spårämnen i Real Salt. Du kanske reagerar på att det finns aluminium i men det är ingen fara. Det är skillnad på att tillsätta aluminium som kan göras i bordssalt. Då blir det en kontaminering som kan lagras upp i kroppen. Om det ingår i liten del naturligt tillsammans med andra viktiga ämnen så kan kroppen själv binda aluminium och föra ut det ur kroppen. Alla ämnen som listas är mätbara. Kvicksilver till exempel är testat men fanns inte i mätbara värden så det listas inte.

 

REAL SALT PRESENTBOX

Real Salt finns också som Ekologiskt Vitlökssalt och Ekologiskt Kryddsalt. Nu har vi även Real Salt Presentbox i lager igen. Förra leveransen av Presentboxen sålde slut på nolltid. Den innehåller i en fin trälåda med: Real Salt | Ekologiskt Vitlökssalt | Ekologiskt Kryddsalt | Ekologiskt Löksalt. En perfekt present till någon man tycker om. Alltid lika uppskattad.

En annan sak är att företaget verkar väldigt seriöst och måna om människors hälsa och välmående. Titta gärna på deras videos nedan.

 

Här köper du Real Salt!

 

Varma hälsningar / Heléne

Förresten vad gillar du bilden på Presentboxen ovan? Jag håller på att lära mig ta egna produktbilder och denna är den första. Har fått hjälp med ljussättning och tycker resultatet blev riktigt bra 🙂

 

Pin It on Pinterest

Share This