Hösten närmar sig med stormsteg. Min favoritårstid. Älskar att mysa inne med tända ljus när det är mörkt ute. Men jag tror också att vår långa mörka höst och vinter kan påverka oss med allt för lite ljus. I år har jag investerat i en dagsljuslampa som jag kommer använda 30 minuter varje dag. Spännande att se om den gör skillnad.

Multitillskott viktigt

Näring är också väldigt viktigt för att kroppen ska kunna fungera normalt. I dessa tider då vi lever under mer stress än normalt har vi ännu större näringsbehov. Jag anser att kosttillskott är absolut nödvändiga om man vill hålla sig frisk. Men det är viktigt att inte tro att man bara kan ta kosttillskott utan att ändra sin kost och livsvanor. Kosttillskott är just det – tillskott till en i övrigt sund kost.

Även om man äter sunt så finns det vissa ämnen som är svåra att få i sig med kosten. Så grunden är ett bra multitillskott som – Barn, Tjej, Mamma, Kvinna och Man. Dessa rekommenderas alltid då man inte balanserar enligt Hårmineralanalysen.

Fettsyror livsnödvändigt

Många har också svårt att få i sig tillräckligt med essentiella fettsyror som EPA och DHA. Om man oftast väljer bort fisk och skaldjur på grund av dess tungmetallinnehåll bör man ta ett tillskott av Omega-3. Problemet är att fiskoljor som säljs som kosttillskott är från fisk vilket innebär att även kvicksilver hamnar i oljorna. Själv tar jag Vegansk Omega-3 i en högkoncentrerad Algolja för att säkerställa att jag får i mig dessa viktiga fettsyror. De spelar en viktig roll i många processer i kroppen hjärnan, hjärtat och syn bland annat.

Perfekt Mellanmål

Jag får ofta frågan om jag har några tips på bra mellanmål. Nu har jag hittat ett som jag tycker är riktigt bra. Då jag tränar mycket och endast äter plantbaserad kost behöver jag ha koll på mitt proteinintag. Jag provade Fitmeal som är ett närings- och proteinrikt pulver med smak av vanilj eller choklad. Detta tas som ett nyttigt mellanmål. De allra flesta behöver vara vaksamma på sitt proteinintag, inte bara de som tränar.

Jag har gjort ca 10 000 hårmineralanalyser där 80-90% är långsamma ämnesomsättare med ökat proteinbehov. När jag tar Fitmeal som ett mellanmål får jag inte bara i mig protein utan även dagsbehovet av B12 plus jod, d-vitamin, molybden mm. Ni som känner mig vet att jag undviker att rekommendera enstaka tillskott då de skapar obalanser med andra ämnen i kroppen. Fitmeal innehåller inte överdrivna mängder av näringsämnen som många andra kosttillskott gör, men det säkerställer att jag får i mig viktiga ämnen som jag kanske inte lyckas få i mig med kosten. Därför är Fitmeal ett perfekt mellanmål för mig. 3 dl Ekologisk Mandelmjölk 2 skopor Fitmeal  i en shaker – Klart!

Jag rekommenderar endast produkter som jag själv använder. Då jag ätit Vegansk Omega-3 och Fitmeal ett tag bestämde jag mig för att ta in dessa i lager för er som vill prova.

Allt Gott! / Heléne

Ps. Shakern är köpt på Ö&B. Den har en metallfjäder som hjälper till att skaka om pulvret. I botten har den en extra kopp man skruvar på om man vill fylla med pulver och ta med sig. Den innehåller 2 skopor när den är nästan full.

Pin It on Pinterest

Share This