Candida - Symtom, Orsak & Behandling

CANDIDA – VÄN ELLER FIENDE?

Idag har många diffusa symtom orsakade av Candida. Candida Albicans är en vanlig jästsvamp som vi alla har i våra kroppar. Candida lever i tarmfloran med andra mikroorganismer där den hjälper till att städa upp ämnen som inte är bra för oss. Candida kan ge en fruktansvärd klåda i underlivet och även runt ändtarmen men det är ofta bara början på en lång rad diffusa hälsoproblem. Tyvärr får vi idag i oss stora mängder ämnen som är skadliga för oss genom miljön vi lever i. Det kan vara föroreningar i luft och vatten, tillsatser i mat, bekämpningsmedel, tungmetaller, antibiotika, syntetiska hormoner, läkemedel osv. Listan kan göras mycket lång. Candida försöker städa undan gifterna och blir då ofta sjuk själv. Candida omvandlas då till en aggressiv form som kan penetrera tarmväggen och ta sig ut i blodomloppet. Genom sin ämnesomsättningsprocess släpper Candida massor av toxiner när den är i sin aggressiva form. När Candida kommer ut i blodomloppet kallar man det systemisk Candidiasis. Väl ute i blodomloppet kan Candida fritt släppa sina toxiner i kroppen.

Candida är egentligen en vän som normalt lever i harmoni med andra mikroorganismer i kroppen. När Candida börjar ge oss besvär hjälper den oss också genom att visa att något är fel i kroppen. Många av oss har idag dåliga kostvanor med alldeles för mycket socker och vitt mjöl. Även om man är noga med vad man äter har man idag inte en chans att få i sig de näringsämnen kroppen måste ha för underhåll och avgiftning.

 

VANLIGA SYMTOM VID CANDIDAÖVERVÄXT

Extrem trötthet, klåda i underlivet, mental dimmighet, kronisk halsbränna, tjocktarmskatarr, gasbildning, förstoppning, sura uppstötningar, rapningar, diarré, hemorrojder, slem i avföringen, akut magkatarr, uppsvälld buk, dålig matsmältning, förstoppning, klåda i ändtarmsöppningen, buksmärtor, klåda, psoriasis, flagnande hud, utslag, torr hud, akne, synfläckar framför ögonen, rinnande ögon, suddig syn, nattblindhet, sveda i ögon, försämrad syn, kronisk ögoninflammation, öroninfektioner, vätska i örongången, hosta, beläggning på tungan, postnasalt dropp, dålig andedräkt, muskelvärk, stela leder, muskelsvaghet, ledvärk, svullna leder, täppt näsa, droppande näsa, snuva, njurinfektioner, urinläckage, urinvägsinfektioner, urinträngningar, sveda vid urinering, dålig blodcirkulation, hösnuva, nässelfeber, känslighet mot födoämnen, känslighet mot mögel, kronisk bihåleinflammation, astma, känslighet mot kemikalier, parfymer etc., yrsel, balanssvårigheter, sömnproblem, stickande/domnande känslor, viktökning, viktminskning, kraftigt matbegär, aptitlöshet, extrema humörsvängningar, nervöst betéende, dåligt minne, huvudvärk, upprördhet, irritation, koncentrationssvårigheter, depression, apati och självmordstankar. 

De värsta symtomen orsakade av Candida är nog ändå de mentala. Alla dessa gifter i kombination med dåliga näringsvärden ställer till psyket rejält. Man kan bli självmordsbenägen och känna att man inte orkar leva längre. Man blir så oerhört trött och ingen förstår hur dåligt man mår. Man förstår inte ens själv vad som är fel vilket gör att man själv till slut börjar fundera på om det inte sitter i huvudet på en. Tro inte det! Här är det oftast toxiner från Candida som spökar.

DET GÅR INTE ATT SVÄLTA UT CANDIDA

Om du håller en strikt diet och nästan svälter dig i ett halvår och sedan börjar äta normalt igen kommer Candidan tillbaka starkare än någonsin. Då har de allra starkaste överlevt och det är dessa som växer till sig vilket innebär att du får ett större svampproblem än vad du började med. Självklart ska man undvika socker, vitt mjöl osv. men det går inte att svälta ut Candida. Faktum är att Candida berövar kroppen på så mycket näring att kroppen redan svälter innan du ens börjat med någon Candida diet. Ska du dessutom gå på diet som begränsar näringsintaget ytterligare försvagas bland annat ditt immunsystem och Candida får ett ännu större övertag i kroppen.

Det är dessa näringsbrister som gör att man ofta får allergier, astma och andra överkänsligheter som hänger ihop med Candida. Det är mycket viktigt att se till så kroppen får rikligt med näringsämnen när man har problem med Candida. Många gånger kan det vara svårt att avgöra om symtomen beror på Candida, gifter eller näringsbrister.

 

VIKTIGT ATT HITTA GRUNDORSAKEN

Hos många är det tungmetaller och kemikalier som är orsak till problem med Candida. Tack och lov så har man till slut insett att man inte kan sätta in kvicksilver i munnen på människor. Men de som har eller har haft amalgamfyllningar har också kvicksilver som läckt ut i kroppen. Tyvärr kan man ha mycket kvicksilver i kroppen även om man aldrig haft en amalgamfyllning. Har våra mödrar mycket kvicksilver i kroppen förs det över till oss redan i moderlivet. Vår miljö är också många gånger belastade med tungmetaller och kemikalier vi ständigt får i oss.

Blir man av med de gifter som orsakar Candida i sin aggressiva form går den oftast tillbaka till sin naturliga form av sig självt. Därför är det så viktigt att hitta orsaken till problemen med Candida. Misstänker du att tungmetaller eller andra gifter orsakar dina Candidaproblem kan du kolla detta med hjälp av en hårmineralanalys. Hårmineralanalysen är den erkänt bästa metoden för att mäta kvicksilverhalten i kroppen. Du får då ett skräddarsytt kosttillskottprogram exakt uträknat efter dina behov. Kroppen får då en chans att göra sig av med kvicksilver och andra gifter som ställer till obalanser i kroppen. Andra orsaker till Candida kan vara stress, p-piller, antibiotika, högt sockerintag mm.

 

HUR BEHANDLAR MAN CANDIDA?

Om man har problem med Candida, i synnerhet i underlivet, bör båda parter behandlas då Candida smittar vid sexuellt umgänge. Det mest effektiva sättet att bli av med Candida är att syresätta kroppen. Candida tål inte syre och kan inte leva i en syrerik miljö. Däremot berövar Candida kroppen på mängder med näring som är viktigt att tillföra. Vad just din kropp behöver näringsmässigt får du reda på genom en Hårmineralanalys.

Många med Candidaproblem provar en massa olika kosttillskott för att försöka lindra sina symtom och bli av med Candidan. Tar man fiskoljor, örter, alger osv. är det viktigt att kolla så de är testade för tungmetaller. Även om man köper ekologiskt så säger det inget om tungmetallerna i produkterna. Det är förvånansvärt att det säljs så mycket kosttillskott som inte är testade för tungmetaller. Vi ser allt oftare i hårmineralanalyser tungmetallbelastningar som orsakats av kosttillskott. Vid Candidaproblem ska man använda så naturliga ämnen som möjligt. Man blir ofta överkänslig mot allt möjligt när man har Candida. Det kan vara dofter, kemikalier osv. Många försöker döda av Candida med olika örter som man kan reagera på. Detta kan naturligtvis stressa kroppen ytterligare. Man mår sämre och tror då att det är att Candida dör som är orsaken, när det många gånger är örterna i sig man är överkänslig mot

Vårt ekologiska Colostrum (Kaseinfritt) är en fantastisk produkt effektivt mot Candida. Colostrum innehåller immunoglobuliner som stärker immunsystemet, den innehåller också laktoferrin som hindrar Candidatillväxt samt prebiotika som stärker din egna goda tarmbakterier. I kombination med Oxycolon och FloraBalans har vi fått fantastiska resultat. Förmodligen en av de absolut bästa behandlingarna mot Candida, IBS, förstoppning, diarré och många andra magproblem.

 

Candidaöverväxt känns ofta som man drunknar i symtom och knappt kan hålla sig över vattenytan. Även om symtomen är oerhört jobbiga så är det inte det egentliga problemet. Candidaöverväxt talar bara om för dig att du har obalanser i kroppen som behöver rättas till. När kroppen kommer i balans går Candida tillbaka av sig självt.
Heléne Roos

 SÅ HÄR BLIR DU AV MED CANDIDA

 

 • Gör en Hårmineralanalys för att få reda på exakt vilka näringsbrister just du har. Ju mer Candidaproblem man har desto större näringsbrister. Candida orsakas oftast av gifter som kroppen lagrat upp på grund av näringsbrist. Ju sämre näringsstatus man har desto mer gifter lagrar man upp och desto mer problem med Candida får man. Ger man kroppen exakt vad den behöver näringsmässigt kan den avgifta de gifter den tidigare lagrat upp. När gifterna försvinner ur kroppen går Candida tillbaka av sig själv. OBS! Det är gifterna i kroppen som är problemet, inte Candida som försöker städa bort gifterna. Candidaproblem talar om att vi har obalans i kroppen som behöver rättas till.
 • Kör en tarmreningskur med OxyColon medan du väntar på svar från hårmineralanalysen. OxyColon dödar av Candida då det syresätter tarmen. Candida trivs inte i en syrerik miljö.
 • Ta Ekologiskt Kaseinfritt Colostrum och FloraBalans som är effektivt mot Candidaöverväxt i tarmen. De stärker dina vänliga tarmbakterier som Candida konkurrerar med. De berövar Candida specifik näring den behöver för sin tillväxt. Näringskällans Ekologiska Colostrum i kombination med FloraBalans läker läckande tarm och stärker immunförsvaret. Nu är du väl förberedd att fylla på med näringen kroppen saknar så den kan börja återställa balansen, avgifta och bygga upp dina näringsdepåer med hjälp av ditt skräddarsydda kosttillskottsprogram i din hårmineralanalys.
 • Sluta helt med socker och vetemjöl som göder Candida. Ät endast ekologisk mat. Candida kan man inte svälta ut. Ta bort orsaken (gifter, kemikalier osv.) så går den tillbaka av sig själv.
 • Tänk också på vilka produkter du använder. Köp skonsamma ekologiska hudvårdsprodukter.

 Blogginlägg om Candida

Läs mer om magproblem här!

 • Hårmineralanalys Startpaket

  2,500.00 kr
 • OxyColon 120 kapslar

  299.00 kr
 • Ekologisk Colostrum – Kaseinfritt 90 kapslar

  698.00 kr
 • OxyColon & Ekologisk Colostrum

  897.00 kr
 • OxyColon 120 kapslar – 3-pack

  799.00 kr
 • Ekologiskt Colostrum Kaseinfritt 90 kapslar – 3-pack

  1,800.00 kr
 • Ekologiskt Colostrum & Pro 30 Plus

  897.00 kr
 • OxyColon, Ekologiskt Colostrum & Pro 30 Plus

  1,150.00 kr
 • OxyColon & Pro 30 Plus

  538.00 kr
 • Pro 30 Plus 30 kapslar

  299.00 kr

Pin It on Pinterest

Share This