Candida

Candidaöverväxt ger diffusa hälsoproblem

Candida är en vanlig jästsvamp som vi alla har i våra kroppar. Den lever i tarmfloran med andra mikroorganismer där den hjälper till att städa upp ämnen som inte är bra för oss. Svampöverväxt kan ge en fruktansvärd klåda i underlivet och även runt ändtarmen men det är ofta bara början på en lång rad diffusa hälsoproblem.

Miljögifter triggar Svampen

Tyvärr får vi idag i oss stora mängder ämnen som är skadliga för oss genom miljön vi lever i. Det kan vara föroreningar i luft och vatten, tillsatser i mat, bekämpningsmedel, tungmetaller, antibiotika, syntetiska hormoner, läkemedel osv. Listan kan göras mycket lång. Candida försöker städa undan gifterna och blir då ofta sjuk själv. Den omvandlas då till en aggressiv form som kan penetrera tarmväggen. Sedan tar den sig ut i blodomloppet. Genom sin ämnesomsättning släpper den massor av toxiner när den är i sin aggressiva form. När den kommer ut i blodomloppet kallar man det systemisk Candidiasis. Väl ute i blodomloppet kan den fritt släppa sina toxiner i kroppen.

Vän eller fiende?

Candida är egentligen en vän som normalt lever i harmoni med andra mikroorganismer i kroppen. När den börjar ge oss besvär hjälper den oss också genom att visa att något är fel i kroppen. Många av oss har idag dåliga kostvanor med alldeles för mycket socker och vitt mjöl. Även om man är noga med vad man äter har man idag inte en chans att få i sig de näringsämnen kroppen måste ha för underhåll och avgiftning.

Vanliga symtom vid Candidaöverväxt och toxiner

Extrem trötthet, klåda i underlivet, mental dimmighet, kronisk halsbränna, gasbildning, förstoppning,  diarré, hemorrojder, slem i avföringen, dålig matsmältning, förstoppning, klåda i ändtarmsöppningen, buksmärtor, klåda,  rinnande ögon, suddig syn, vätska i örongången, hosta, beläggning på tungan, postnasalt dropp, dålig andedräkt, muskelvärk, stela leder, urinvägsinfektioner, dålig blodcirkulation, känslighet mot födoämnen, kronisk bihåleinflammation, astma, känslighet mot kemikalier, yrsel,  stickande/domnande känslor, viktökning, viktminskning, kraftigt matbegär, aptitlöshet, extrema humörsvängningar, nervöst betéende, dåligt minne, huvudvärk,  koncentrationssvårigheter, depression och självmordstankar. 

Ger psykiska problem

De värsta symtomen är nog ändå de mentala. Alla dessa gifter i kombination med dåliga näringsvärden ställer till psyket rejält. Man kan bli självmordsbenägen och känna att man inte orkar leva längre. En oerhörd trötthet och ingen förstår hur dåligt man mår. Inte ens man själv förstår vad som är fel vilket gör att man till slut börjar fundera på om det inte sitter i huvudet på en. Tro inte det! Här är det oftast toxiner från svampen som spökar.

Candidaöverväxt känns ofta som man drunknar i symtom och knappt kan hålla sig över vattenytan. Även om symtomen är oerhört jobbiga så är det inte det egentliga problemet. Det talar bara om för dig att du har obalanser i kroppen som behöver rättas till. När kroppen kommer i  balans går Candida tillbaka av sig självt.

 

Det går inte att svälta ut Candida

Om du håller en strikt diet och nästan svälter dig i ett halvår och sedan börjar äta normalt igen kommer den tillbaka starkare än någonsin. Då har de allra starkaste överlevt och det är dessa som växer till sig vilket innebär att du får ett större problem än vad du började med. Självklart ska man undvika socker, vitt mjöl osv. men det går inte att svälta ut den. Faktum är att svampöverväxten berövar kroppen på så mycket näring att kroppen redan svälter innan du ens börjat med någon diet. Ska du då gå på diet som begränsar näringsintaget ytterligare försvagas bland annat ditt immunsystem och den får ett ännu större övertag i kroppen.

 

Näringsbrister påverkar

Det är dessa näringsbrister som gör att man ofta får allergier, astma och andra överkänsligheter som hänger ihop med Candida. Det är mycket viktigt att se till så kroppen får rikligt med näringsämnen när man har dessa problem. Många gånger kan det vara svårt att avgöra om symtomen beror på Candida, gifter eller näringsbrister.

Kvicksilver vanlig orsak 

Hos många är det tungmetaller och kemikalier som är orsak till problem med Candida. Tack och lov så har man till slut insett att man inte kan sätta in kvicksilver i munnen på människor. Men de som har eller har haft amalgamfyllningar har också kvicksilver som läckt ut i kroppen. Tyvärr kan man ha mycket kvicksilver i kroppen även om man aldrig haft en amalgamfyllning. Har våra mödrar mycket kvicksilver i kroppen förs det över till oss redan i moderlivet. Vår miljö är också många gånger belastade med tungmetaller och kemikalier vi ständigt får i oss.

 

Går tillbaka av sig självt

Blir man av med de gifter som orsakar svampens aggressiva form går den oftast tillbaka till sin naturliga form av sig självt. Därför är det så viktigt att hitta orsaken till problemen. Misstänker du att tungmetaller eller andra gifter orsakar dina problem kan du kolla detta med hjälp av en hårmineralanalys. Hårmineralanalysen är den erkänt bästa metoden för att mäta kvicksilverhalten i kroppen. Du får då ett skräddarsytt kosttillskottprogram exakt uträknat efter dina unika behov. Kroppen får då en chans att göra sig av med kvicksilver och andra gifter som ställer till obalanser i kroppen. Andra orsaker kan vara stress, p-piller, antibiotika, högt sockerintag mm.

 

Symtom när Candida dör

Att döda av mycket jästsvamp på en gång kan vara obehagligt. Man får vad som kallas Herxheimers Reaktion. En reaktion på avgiftning. När den dör släpper den en massa toxiner som kan ge olika symtom. Såsom huvudvärk, influensaliknande symtom, illamående ont i kroppen mm. Här är det viktigt att tarmen fungerar så det inte blir stopp. Då kan toxinerna gå igenom tarmväggen och ut i blodet.

 

Svamp i underlivet smittar sexuellt

Om man har problem med svamp, i synnerhet i underlivet, bör båda parter behandlas då underlivssvamp smittar vid sexuellt umgänge. Det mest effektiva sättet är att syresätta kroppen. Candida tål inte syre och kan inte leva i en syrerik miljö. Däremot berövar den kroppen på mängder med näring som är viktigt att tillföra. Vad just din kropp behöver näringsmässigt får du reda på genom en Hårmineralanalys.

 

Tungmetaller i kosttillskott

Många med dessa problem provar en massa olika kosttillskott för att försöka lindra sina symtom och bli av med den. Tar man fiskoljor, örter, alger osv. är det viktigt att kolla så de är testade för tungmetaller. Även om man köper ekologiskt så säger det inget om tungmetallerna i produkterna. Det är förvånansvärt att det säljs så mycket kosttillskott som inte är testade för tungmetaller. Vi ser allt oftare i hårmineralanalyser tungmetallbelastningar som orsakats av kosttillskott

Hårmineralanalys Starpaket

 

Hårmineralanalys visar oftast grundproblemet som orsakar Candidaöverväxten. Det är viktigt att hitta eventuella pågående exponeringar av toxiska ämnen så man kan eliminera dessa. OxyColon syresätter tarmen och håller Candida i schack tills orsaken är åtgärdad. Svavel (MSM) är viktigt för syresättning och avgiftning av Candidatoxiner.