0771 - 661 661 - Tisdag & Torsdag 12-15
Candida

Candida Behandling

Så här blir du av med Candida:

Candida Startpaket

OxyColon

OxyColon består av magnesiumoxid som är syre bundet till magnesium. I kontakt med magsyra och askorbinsyra frigörs syret. Magnesiumoxid är också laxerande.

Ekologiskt Colostrum & Pro 30 Plus

Vårt Ekologiska Colostrum (Kaseinfritt) är en fantastisk produkt mycket effektivt mot Candida.  Ett starkt immunförsvar är också effektivt mot Candidaöverväxt. Colostrum innehåller också stärkelse som är mat för tarmbakterierna. Med Colostrum i kombination med Oxycolon, Pro 30 Plus (Probiotika) och Svavel (MSM) har vi fått fantastiska resultat. Troligen den bästa behandlingen du hittar på marknaden idag.

Svavel – MSM

Svavel är otroligt viktigt för syresättningen i kroppen. De flesta har brist då det är ett väldigt flyktigt ämne. Ju mer du syresätter kroppen blir desto svårare blir det för Candida att härja i sin aggressiva form. Det finns en orsak till att Candida växer till sig. Ofta är det gifter som triggar den. Svavel eliminerar gifter i kroppen, vilket också får Candidan att lugna ner sig. Något man behöver då man ofta känner sig helt dränerad vid Candidaöverväxt.

Den här behandlingen används oavsett var du har problem med Candida. Om du har Candidasvamp i underlivet rekommenderar vi att även din partner tar en kur då Candida smitttar sexuellt.

När du börjar med Candida Startpaket slutar du helt med socker och vetemjöl som göder Candida. Ät endast ekologisk mat. Candida kan man inte svälta ut. Ta bort orsaken (gifter, kemikalier osv.) så går den tillbaka av sig själv. 

Candida Startpaket

Hårmineralanalys

En Hårmineralanalys är suverän för att få reda på exakt vilka näringsbrister just du har. Ju mer Candidaproblem man har desto större näringsbrister. Candida orsakas oftast av gifter som kroppen lagrat upp på grund av näringsbrist. Ju sämre näringsstatus man har desto mer gifter lagrar man upp och desto mer problem med Candida får man. Ger man kroppen exakt vad den behöver näringsmässigt kan den avgifta de gifter den tidigare lagrat upp. När gifterna försvinner ur kroppen går Candida tillbaka av sig själv. OBS! Det är gifterna i kroppen som är problemet, inte Candida som försöker städa bort gifterna. Candidaproblem talar om att vi har obalans i kroppen som behöver rättas till.

CandidaInfektion ger diffusa hälsoproblem

Idag har många diffusa symtom orsakade av Candidaöverväxt. Candida är en vanlig jästsvamp som vi alla har i våra kroppar. Den lever i tarmfloran med andra mikroorganismer där den hjälper till att städa upp ämnen som inte är bra för oss. Candidaöverväxt kan ge en fruktansvärd klåda i underlivet och även runt ändtarmen men det är ofta bara början på en lång rad diffusa hälsoproblem.

 

Miljögifter triggar Candida

Tyvärr får vi idag i oss stora mängder ämnen som är skadliga för oss genom miljön vi lever i. Det kan vara föroreningar i luft och vatten, tillsatser i mat, bekämpningsmedel, tungmetaller, antibiotika, syntetiska hormoner, läkemedel osv. Listan kan göras mycket lång. Candidan försöker städa undan gifterna och blir då ofta sjuk själv. Den omvandlas då till en aggressiv form som kan penetrera tarmväggen. Sedan tar den sig ut i blodomloppet. Genom sin ämnesomsättning släpper Candida massor av toxiner när den är i sin aggressiva form. När Candida kommer ut i blodomloppet kallar man det systemisk Candidiasis. Väl ute i blodomloppet kan jästsvampen fritt släppa sina toxiner i kroppen.

 

Candida – Vän eller fiende?

Candida är egentligen en vän som normalt lever i harmoni med andra mikroorganismer i kroppen. När Candida börjar ge oss besvär hjälper den oss också genom att visa att något är fel i kroppen. Många av oss har idag dåliga kostvanor med alldeles för mycket socker och vitt mjöl. Även om man är noga med vad man äter har man idag inte en chans att få i sig de näringsämnen kroppen måste ha för underhåll och avgiftning.

 

Vanliga symtom vid Candidaöverväxt

Extrem trötthet, klåda i underlivet, mental dimmighet, kronisk halsbränna, gasbildning, förstoppning,  diarré, hemorrojder, slem i avföringen, dålig matsmältning, förstoppning, klåda i ändtarmsöppningen, buksmärtor, klåda,  rinnande ögon, suddig syn, vätska i örongången, hosta, beläggning på tungan, postnasalt dropp, dålig andedräkt, muskelvärk, stela leder, urinvägsinfektioner, dålig blodcirkulation, känslighet mot födoämnen, kronisk bihåleinflammation, astma, känslighet mot kemikalier, yrsel,  stickande/domnande känslor, viktökning, viktminskning, kraftigt matbegär, aptitlöshet, extrema humörsvängningar, nervöst betéende, dåligt minne, huvudvärk,  koncentrationssvårigheter, depression och självmordstankar. 

Candida ger psykiska problem

De värsta symtomen orsakade av Candida är nog ändå de mentala. Alla dessa gifter i kombination med dåliga näringsvärden ställer till psyket rejält. Man kan bli självmordsbenägen och känna att man inte orkar leva längre. En oerhörd trötthet och ingen förstår hur dåligt man mår. Inte ens man själv förstår vad som är fel vilket gör att man till slut börjar fundera på om det inte sitter i huvudet på en. Tro inte det! Här är det oftast toxiner från Candida som spökar.

Det går inte att svälta ut Candida

Om du håller en strikt diet och nästan svälter dig i ett halvår och sedan börjar äta normalt igen kommer Candidan tillbaka starkare än någonsin. Då har de allra starkaste överlevt och det är dessa som växer till sig vilket innebär att du får ett större svampproblem än vad du började med. Självklart ska man undvika socker, vitt mjöl osv. men det går inte att svälta ut Candida. Faktum är att Candida berövar kroppen på så mycket näring att kroppen redan svälter innan du ens börjat med någon Candida diet. Ska du dessutom gå på diet som begränsar näringsintaget ytterligare försvagas bland annat ditt immunsystem och Candida får ett ännu större övertag i kroppen.

 

Näringsbrister påverkar

Det är dessa näringsbrister som gör att man ofta får allergier, astma och andra överkänsligheter som hänger ihop med Candida. Det är mycket viktigt att se till så kroppen får rikligt med näringsämnen när man har problem med Candida. Många gånger kan det vara svårt att avgöra om symtomen beror på Candida, gifter eller näringsbrister.

Kvicksilver vanlig orsak till Candida

Hos många är det tungmetaller och kemikalier som är orsak till problem med Candida. Tack och lov så har man till slut insett att man inte kan sätta in kvicksilver i munnen på människor. Men de som har eller har haft amalgamfyllningar har också kvicksilver som läckt ut i kroppen. Tyvärr kan man ha mycket kvicksilver i kroppen även om man aldrig haft en amalgamfyllning. Har våra mödrar mycket kvicksilver i kroppen förs det över till oss redan i moderlivet. Vår miljö är också många gånger belastade med tungmetaller och kemikalier vi ständigt får i oss.

 

Går tillbaka av sig självt

Blir man av med de gifter som orsakar Candida i sin aggressiva form går den oftast tillbaka till sin naturliga form av sig självt. Därför är det så viktigt att hitta orsaken till problemen med Candida. Misstänker du att tungmetaller eller andra gifter orsakar dina Candidaproblem kan du kolla detta med hjälp av en hårmineralanalys. Hårmineralanalysen är den erkänt bästa metoden för att mäta kvicksilverhalten i kroppen. Du får då ett skräddarsytt kosttillskottprogram exakt uträknat efter dina behov. Kroppen får då en chans att göra sig av med kvicksilver och andra gifter som ställer till obalanser i kroppen. Andra orsaker till Candida kan vara stress, p-piller, antibiotika, högt sockerintag mm.

 

Symtom när Candida dör

Att döda av mycket Candida på en gång kan vara obehagligt. Man får vad som kallas Herxheimers Reaktion. En reaktion på avgiftning. När Candida dör släpper den en massa toxiner som kan ge olika symtom. Såsom huvudvärk, influensaliknande symtom, illamående ont i kroppen mm. Här är det viktigt att tarmen fungerar så det inte blir stopp. Då kan toxinerna gå igenom tarmväggen och ut i blodet.

 

Svamp i underlivet smittar sexuellt

Om man har problem med Candida, i synnerhet i underlivet, bör båda parter behandlas då underlivssvamp smittar vid sexuellt umgänge. Det mest effektiva sättet att bli av med Candida är att syresätta kroppen. Candida tål inte syre och kan inte leva i en syrerik miljö. Däremot berövar Candida kroppen på mängder med näring som är viktigt att tillföra. Vad just din kropp behöver näringsmässigt får du reda på genom en Hårmineralanalys.

 

Tungmetaller i kostttillskott

Många med Candidaproblem provar en massa olika kosttillskott för att försöka lindra sina symtom och bli av med Candidan. Tar man fiskoljor, örter, alger osv. är det viktigt att kolla så de är testade för tungmetaller. Även om man köper ekologiskt så säger det inget om tungmetallerna i produkterna. Det är förvånansvärt att det säljs så mycket kosttillskott som inte är testade för tungmetaller. Vi ser allt oftare i hårmineralanalyser tungmetallbelastningar som orsakats av kosttillskott

Candidaöverväxt känns ofta som man drunknar i symtom och knappt kan hålla sig över vattenytan. Även om symtomen är oerhört jobbiga så är det inte det egentliga problemet. Candidaöverväxt talar bara om för dig att du har obalanser i kroppen som behöver rättas till. När kroppen kommer i balans går Candida tillbaka av sig självt.

Heléne Roos

Pin It on Pinterest

Share This