Är du mån om din hälsa är Hårmineralanalys en av de absolut bästa metoderna du hittar på marknaden. Idag gäller skräddarsydda kosttillskottsprogram exakt uträknat efter varje individs unika behov.

Hårmineralanalys Exempel

Vad är en Hårmineralanalys?

En hårmineralanalys visar statusen i kroppen de senaste 6-8 veckorna. Jämfört med blodprover, som bara visar sekunden provet tas, visar hårmineralanalysen mer omfattande information. Den avslöjar vad din kropp har absorberat och lagrat över tid.

Varför är det Viktigt?

Många lider av näringsbrist utan att veta vilka specifika ämnen de behöver. En hårmineralanalys hjälper till att skapa ett skräddarsytt kosttillskottsprogram som matchar dina unika behov, undviker obalanser och överflödiga tillskott.

Ingen Lösning Passar Alla:

Det finns inga universalmedel mot näringsbrist. Varje individ är biokemiskt unik. En hårmineralanalys ger en exakt uträkning av vilka ämnen din kropp behöver för att återställa balansen.

Gifter i Miljön och Kroppen:

Analysen identifierar inte bara näringsbrister utan även upplagring av gifter. Genom att förse kroppen med rätt näring kan den avgifta och återställa balansen.

Tolkning och Forskning:

Resultaten tolkas med hjälp av avancerad teknik och forskning under lång tid. Det är ett kraftfullt verktyg för att skapa ett individuellt anpassat behandlingsprogram för att optimera din hälsa.


Upptäck ditt hälsotillstånd på djupet med en hårmineralanalys – ett kraftfullt verktyg för att förstå kroppens unika behov och balans.

Men vad mäter den egentligen?

 

 rr

Mäter Mineraler och Tungmetaller:

Den mäter nivåerna av mineraler som kalcium, magnesium, zink och även tungmetaller som kvicksilver och bly. Dessa element ger insikter om din näringsstatus och exponering för miljögifter.

Relationer och Bristindikatorer:

Men det stannar inte där. Analysen visar även relationer mellan olika mineraler och indikerar även brist på vitaminer. Det ger en helhetsbild av kroppens näringsstatus och obalanser.

Prisvärd Hälsokontroll:

En hårmineralanalys är ett prisvärt sätt att få detaljerad information om din metabolism, näringsstatus och obalanser. Det är som en hälsokontroll för kroppens inre värld.

Synergier och Antagonismer:

Det är också viktigt att förstå hur olika näringsämnen interagerar. Det betonar synergier (samverkan) och antagonismer (motverkan) mellan mineraler och vitaminer. Att äta rätt kosttillskott kräver kunskap om dessa interaktioner.

Hårmineralanalysens Mångsidighet:

Analysen går bortom att bara mäta mineraler. Den avslöjar metabolisk typ, sköldkörtel- och binjurefunktion samt ger insikter om hormonbalans och psykiskt mående.

Internationell Användning och Forskning:

Hårmineralanalysen används av läkare och terapeuter över hela världen. I Sydkorea används hårmineralanalys inom skolmedicinen. 

Vanliga Frågor 

Kan det vara försent att balansera sig?

Nej, det är aldrig försent. Dina celler jobbar så länge du lever. Hur väl dina celler fungerar beror på hur belastade de är med upplagrade gifter, samt deras tillgång på näring och syre. De celler med minst belastningar och mest näring och syre fungerar bäst, oavsett ålder. Många upplever efter en balansering att de aldrig mått bättre.

Hur gör man en hårmineralanalys?

Börja med att beställa en hårmineralanalys på produktsidan. Då får du du hem provtagningsmaterial med tydliga instruktioner. Du klipper ca 2 cm närmast hårbotten på baksidan av huvudet. Lägger håret på den medföljande vågen som mäter upp 150 mg. Det är väldigt enkelt att ta hårprovet. Titta på instruktionsvideon ovan där jag visar hur du gör en hårmineralanalys.

Fungerar det på färgat hår?

Ja, om det är vanlig färg som är köpt i vanlig butik eller färgat hos frisör. De innehåller endast kemikalier och ger inte utslag på en hårmineralanalys. Henna- och örtfärger fungerar däremot inte. De innehåller ofta tungmetaller och mineral som visar sig i analysen. Blekt och permanentat hår behöver 2 cm utväxt. Tänk också på att schampo, speciellt mjällschampo, kan innehålla tex. zink och selen. Tvätta i så fall håret 2-3 gånger i ett annnat schampo innan du tar hårprovet.

Hur gör jag om jag rakar mitt hår?

Låt det växa ut minst 1 cm, helst 2 cm. Sedan rakar du av det och lägger på den lilla medföljande pappersvågen tills den väger över. Använd en ren vanlig hyvel, inte rakapparat då de kan innehålla olja med mineral i.

Hur mycket kostar en hårmineralanalys?

En hårmineralanalys kostar 1995 kr. Då ingår, förutom själva analysen på ca 10-12 sidor, en 16-sidig genomgång. Genomgången är mycket uppskattad av mina kunder. Den innehåller vädligt mycket information samt mina bästa tips för optimalt resultat. Det är bättre att få den i skrift än i ett telefonsamtal. Då kan du alltid gå tillbaka och läsa igen. Vid ett samtal glöms det lätt av vad som sades.

Vad ser man i en hårmineralanalys?

Man ser ämnesomsättningstyp, snabb eller långsam. Hur sköldkörtel och binjurar fungerar. Man kan utläsa väldigt mycket tack vare Dr David Watts på Trace Elements, Inc. Han har vigt sitt liv åt att forska om näringens betydelse för hälsan, både fysiskt och psykiskt. Men det viktigaste är att du får uträknat exakt vad din kropp saknar dagligen för att fungera normalt – så du kan tillföra det.

Vad innebär Hårmineralanalys Startpaket?

Jag rekommenderar alla som gör sin första hårmineralanalys att börja med Startpaketet. Då ingår produkter för att rena ur tarmen och balansera tarmfloran innan du börjar tillföra kosttillskotten rekommederade i håranalysen. En välfungerande mage och tarm är det absolut viktigaste när det kommer till hälsa.

när och hur får jag svar på min håranalys?

När din analys är klar efter ca 3 veckor får du den tillsammans med min genomgång i mailen. Du får mycket information som du behöver läsa flera gånger för att ta in allt. Bland annat ingår ett upptrappningsschema då man aldrig börjar med full dos av sitt personliga kosttillskottsprogram, utan tar det successivt.

Kan man få support när man balanserar?

Absolut! När du beställer dina kosttillskott för balansering ingår support i priset. Det är viktigt att känna att man kan ringa någon med erfarenhet som kan stötta och hjälpa under balanseringen.

Varför ska jag välja näringskällan?

Jag har gjort resan och vet vad det vill säga att vara sjuk. Det är ingenting du kan lära dig i en skolbänk. Det är min styrka. Jag vet hur det känns när ingen förstår hur dåligt man mår av alla symtom som avlöser varandra. Jag har haft problem med min sköldkörtel, magbesvär, migrän, Candida, depression mm. Varenda symtom lyckades jag bli av med. Med den erfarenheten har jag hjälpt många andra bli symtomfria under de 25 år jag jobbat med Näringskällan.

Dr. Watts om Trace Elements Kosttillskott: En Exklusiv Intervju

 

Är det nödvändigt att äta kosttillskott?

Ja, det är utan tvekan nödvändigt för de flesta människor. Det är välkänt och accepterat att vårt näringsbehov påverkas av många faktorer. En människas ålder, kön, stress- och aktivitetsnivåer, fysiologiska behov, livsstil, sjukdomar och till och med intag av läkemedel kan påverka näringsbehovet. Var och en av dessa, och flera andra faktorer, ökar näringsbehovet utöver det som kallas en balanserad kost.

Men många experter fortsätter att hävda att man får i sig det dagliga behovet av livsnödvändiga vitaminer och mineraler genom att äta en balanserad kost.

Det är sant och vi alla har hört detta om och om igen. Men låt oss se vad det rekommenderade dagliga intaget, eller RDI, betyder: RDI fastställdes 1974 som: nivåer av intag av livsnödvändiga näringsämnen som av Livsmedelsverket beräknas vara tillräckliga för att möta kända näringsbehov för nästan alla friska personer.

Utifrån denna definition är jag säker på att du förstår att dessa riktlinjer är baserade på uppskattningar och åsikter om förmodat friska personer. Dessa riktlinjer är i alla fall inte baserade på behov som människor i ”verkliga livet” har, med differentierande genetik, sjukdomar som diabetes, fetma, depression, hjärtsjukdomar och cancer. ”Vanliga” människor har alla olika stress- och aktivitetsnivåer, äter kanske mediciner och har olika matvanor. Riktlinjerna för RDI publicerades första gången 1943 och har ändrats sedan dess. En gång i tiden kallades de för MDI (minimalt dagligt intag) och ändrades sedan till RDI. Många inom näringsområdet betecknar RDI som löjligt små mängder, då det inte tar hänsyn till individuella behov.

Har RDI ändrats under åren?

Ja, de uppdateras vart femte år baserat på den senaste forskningen. Faktum är att forskningen fortsätter att visa att RDI bara rekommenderar minimala nivåer för att förebygga akuta näringsbrister, och inte för att förebygga sjukdom och behålla optimal hälsa.

Varför kan vi inte få tillräckligt med näring från kosten?

Jag har fått den frågan många gånger under åren som föredragshållare. Mitt svar är att vi kan det, men bara om vi lever i en idealisk värld. En sådan värld skulle kunna existera om vi inte hade miljöförstöring, utarmade jordar, tusentals livsmedelstillsatser och många andra skadliga faktorer. Vi lever på 2000-talet med alla fördelar och nackdelar, och då måste vi göra det bästa av situationen. Vi lever i en omgivning med mängder av kemikalier som vi inte kan undgå. Därför måste vi skydda oss och jag anser att kosttillskott är en nödvändighet i vår moderna värld.

Är inte många sjukdomar relaterade till dålig kost?

Både ja och nej. Vi vet att kost och näring kan hjälpa till att förebygga många allvarliga sjukdomar. Men forskning visar faktiskt att de som utvecklar sjukdom äter liknande kost som de personer som inte utvecklar samma tillstånd.

Faktum är att en hälsosam kost i sig själv inte garanterar att du inte blir sjuk. Det är ytterligare en anledning till att riktad näring genom kosttillskott är så viktigt.

Kan kosttillskott ersätta bra mat?

Absolut inte, och det kan inte nog betonas. Kosttillskott är vad de heter: tillskott. De är tillskott till kosten och kan inte på något sätt ersätta en bra kost. Men tillskott kan hjälpa till att rikta näringsbehovet hos individen. Obalanser mellan näringsämnen är det huvudsakliga problemet som vi har att ta itu med i dagens samhälle. Obalanser bidrar till ett antal hälsoproblem som uppstår ur subkliniska näringstillstånd som just nu håller på att bli mer uppmärksammade.

Får man vad man behöver från ett vanligt multivitamin-/mineraltillskott?

Om alla människor var lika så skulle det vara så. När vi pratar om ”vanliga” människor vars livsstil varierar kraftigt, så skulle det vara svårt att få alla att få plats under samma ”näringsparaply”. Varje person är unik och har unika näringsbehov.

Vad var anledningen till att du utvecklade Trace Nutrients™ produktsortiment?

Trace Elements är ett kliniskt laboratorium som har specialiserat sig på hårmineralanalys (HMA). Hårmineralanalys ger mycket information om en människas unika näringsbehov, information som är svår att få från de flesta andra tester. Från testresultaten kan vi sätta individer i olika metaboliska kategorier.

Det ger oss både information om vad personen behöver och vad den inte behöver, vilket kan vara väl så viktigt.

Innan vi introducerade våra unika kosttillskott fanns det inte några individanpassade kosttillskott på marknaden. Dessa produkter kan ha innehållit en del av de näringsämnen som individen behövde, men också många ingredienser som det inte fanns behov av, och som i vissa fall var skadliga för vissa metaboliska typer.

Många kosttillskott innehåller ett antal vanliga allergener. I mitt arbete med människor med miljörelaterade sjukdomar har jag blivit medveten om att de som lider av överkänslighet mot kemikalier och födoämnen inte kan inta vissa tillskott.

Kostnaden för patienten var också en viktig faktor. Jag ville ha kosttillskott som var av hög kvalitet, hypoallergeniska, lättupptagliga, hade stark metabolisk effekt samt var kostnadseffektiva.

Jag tror verkligen att vi har nått det målet och att dessa kosttillskott, när de används på rätt sätt, är de bästa på marknaden.

Det finns produkter på marknaden som påstår att de är för individuella typer. Liknar dessa produkter Trace Nutrients™ kosttillskott?

Inte på något sätt. Det finns några företag på marknaden som påstår att deras produkter är för individualiserade metaboliska behov. Men om du studerar dem riktigt noga så baseras de på generella faktorer som ålder, kön, stress, kroppstyp och blodgrupp. Ingen av dessa kosttillskott baserar sig på verklig analys, såsom hårmineralanalysen. Som mest baserar de sig på indirekta mätningar och långa frågeformulär, medan våra produkter baserar sig på kliniska data som erhållits från analyser av tusentals individer.

Vilka är några av fördelarna med att använda Trace Nutrients metaboliska kosttillskott?

Det första jag vill framhålla är att de huvudsakliga fördelarna beror på varje individs kemi. Generellt sett, om vi till exempel pratar om ParAdren, så innehåller den synergistiska näringsämnen som behövs för att stödja en reducerad metabolism samtidigt som den ger specifika antioxidanter som den långsamma ämnesomsättaren behöver. Para i ParAdren står för parasympatisk. ParAdren har designats för att hjälpa till att höja ämnesomsättningen genom att öka den cellulära metaboliska aktiviteten. Specifika näringsämnen hjälper till att stödja neuroendokrin aktivitet och reducera specifik aktivitet av fria radikaler som associeras med parasympatisk dominans.

SymThymo hjälper till att reducera allt för kraftig sympatisk neuroendokrin-aktivitet. De huvudsakliga näringsämnena riktar in sig på att öka aktiviteten i Krebscykeln hos den snabba ämnesomsättaren. Antioxidanterna i SymThymo riktar sig också mot oxidationen som uppstår via bildningen av fria radikaler i mitokondrierna.

Vilka sjukdomstillstånd kan påverkas?

Låt mig först betona att det första och viktigaste steget för att välja rätt metabolisk formel är att göra en hårmineralanalys. Men generellt sätt så är ParAdren indikerad för individer med långsam metabolism. Tillstånd som associeras med reducerad metabolism inkluderar låg energinivå och trötthet tillsammans med depression, som ofta kan bero på nedsatt aktivitet hos sköldkörtel och binjurar. Lågt blodtryck, lågt blodsocker, cellulära autoimmuna tillstånd, typ 2 osteoporos, dålig cirkulation, allergi där låga halter histamin förekommer, födoämnes- och miljöbetingade allergier samt övervikt som sätter sig på höft och lår är alla vanliga symtom vid parasympatisk dominans.

SymThymo, å andra sidan, är värdefull vid snabb metabolism, vilken associeras med ökad binjurerespons, oro och överaktiv sköldkörtelfunktion. Sympatisk dominans är också associerad med allergi där höga halter histamin förekommer, allergi i luftvägarna, typ 1 osteoporos, högt blodtryck, blodburna autoimmuna tillstånd och övervikt som sätter sig vid buken. Lägg märke till att dessa är generella tillstånd och att det alltid är bäst att fastställa vilken metabolisk kombination som patienten behöver genom att göra en hårmineralanalys.

Dessa kombinationer är verkligen specifika

Ja, de är verkligen specifika. ParAdren innehåller bara näringsämnen som hjälper till att öka den metaboliska takten medan SymThymo innehåller ämnen som reducerar en förhöjd ämnesomsättningstakt. I tillägg till detta är våra produkter de mest kostnadseffektiva, då vi separerar antagonistiska näringsämnen. De är också mer lättupptagliga jämfört med många andra multitillskott som innehåller varje möjlig ingrediens.

Kan du ge ett exempel på antagonistiska ingredienser? De flesta människor tror inte att näringsämnen är antagonistiska till varandra

Man har funnit att näringsämnen, framför allt mineraler, är antagonister till varandra. Det innebär att ett näringsämne kan reducera upptaget i tarmen av ett annat ämne. Långvarigt kalciumintag kan till exempel leda till järnbrist. A-vitamin är känt för att kunna öka sköldkörtelaktiviteten, och är samtidigt antagonist till D-vitamin, som minskar sköldkörtelaktiviteten. Därför finns D-vitamin i SymThymo och A-vitamin i ParAdren. Antagonism mellan näringsämnen uppstår även på cellnivå. Till exempel, de flesta känner till att D-vitamin förbättrar absorptionen och tillvaratagandet av kalcium. Men visste du att om du intar för mycket A- vitamin kan det orsaka ökad kalkutsöndring från kroppen. Ofta tas C-vitamin i överdrivna doser vilket kan hos vissa individer leda till svagt kollagen, blödande tandkött och blåmärken.

Hur är det möjligt? Alla dessa symtom är ju associerade med C-vitaminbrist

Det är sant. C-vitamin är antagonist till koppar, och kopparbrist kan ge upphov till samma symtom som C-vitaminbrist. Det avgörande är att om du tar ett och samma kosttillskott under lång tid så kan det vara skadligt. Nu förstår du säker att balans är en viktig faktor när det gäller att behålla hälsan. En riktad näringsterapi blir mer framgångsrik än om man gissar eller använder en bred allmängiltig näringsterapi.

Berätta lite om era mineraltillskott

För det första innehåller våra mineralprodukter aminosyrakelaterade mineraler av fullspektrumtyp. För det andra, och det här är ganska unikt, så är de sammansatta med synergistiska näringsämnen. Till exempel, Kalcium Plus innehåller D-vitamin, då D-vitamin förbättrar kroppens upptagningsförmåga av kalcium. En annan produkt, Zink Plus, innehåller aminosyrasynergisten metionin som är känd för att förbättra absorptionen av zink. GT Formula innehåller ett äkta kromkelat och andra kända glukostoleransfaktorer som niacin, glycin, cystein och glutaminsyra.

Är alla mineraler som du använder aminosyrakelaterade?

Nej, inte alla. Men majoriteten av de mineraler som vi använder är aminosyrakelaterade. Det är bara några få specialprodukter som inte innehåller kompletta aminosyrakelat. Men för majoriteten av alla kosttillskott som innehåller mineraler använder vi aminosyrakelat av fullspektrumtyp.

Vad menar du med kelat av fullspektrumtyp?

Med det menar jag att våra mineraler är kelaterade genom att vi använder ett fullt spektrum av aminosyror från en risproteinkälla. Anledningen till att vi använder risprotein är att många individer är allergiska mot andra former av protein.

Varför inte använda de populära pikolinat- och citratformerna?

Även om dessa är populära har vi inte funnit några data som säger att de skulle vara mer effektiva, varken när det gäller absorption eller tillvaratagande än aminosyrakelat av fullspektrumtyp. Det är i själva verket så att min forskning via hårmineralanalysen visar att pikolinater och citrater har ett begränsat värde.

Men påstår inte litteraturen att de är överlägsna andra former av kelat?

Ja, viss litteratur gör det, men du måste också förstå marknadsföringen bakom dessa påståenden. I de studier som används som stöd har man bara jämfört dessa kelat med grundmineralet och inte med andra former av mineralkelat. Till exempel studier gjorda på zinkpikolinat jämför bara absorptionen med icke-kelaterad zinksulfat. Fastän litteraturen påstår att zinkpikolinat har överlägsen absorptionsförmåga så jämför den bara absorptionen med det grundläggande mineralsaltet av mineralen.

Vi har läst mellan raderna i dessa studier och hårmineralanalysforskning har inte visat att de här typerna av kelat är lika effektiva som fullspektrumkelaten. Om de var bättre skulle jag vara den första att införliva dem i våra kosttillskott. Men jag kommer inte att börja använda dem bara för att de är populära just nu.

Kalcium verkar vara ganska populärt för att förebygga osteoporos och benförtunning. Är kalcium det mineral som du rekommenderar mest?

Det är faktiskt så att det rekommenderas bara till ungefär tjugo procent av dem som gör hårmineralanalys. Detta procenttal tycks sammanfalla med antalet snabba ämnesomsättare. De generella indikationerna för kalciumsupplementering inkluderar: snabb metabolism, allergi där hög halt histamin förekommer, D-hypovitaminos, A-hypovitaminos, oro, hypoparatyroidea, högt blodtryck och typ 1 osteoporos. Andra indikationer är: svårt att somna, hypertyroidea, hyperaktivitet och vissa fall av tungmetallackumulering.

Jag framhåller att felaktig kalciumsupplementering faktiskt kan bidra till benförtunning i vissa fall.

Kommer du ihåg antagonism? Kalcium kan motarbeta magnesium och fosfor, vilka också är nödvändiga i balansen vid normal benhälsa. Osteoporos kan uppstå som resultat av att dessa tre mineraler inte är i balans i kroppen. Vi ser också ofta kvinnor som lider av viktökning och depression som utan reservation tar kalciumtillskott. Olyckligtvis leder denna supplementering bara till ökade vikt- och depressionsproblem.

Hur kan kalciumtillskott orsaka depression och viktökning?

För mycket kalcium kan leda till många problem, men viktökning och depression är de vanligaste. Kalcium är ett lugnande mineral, vilket betyder att det reducerar den metaboliska takten. Ytterligare reduktion vid en redan långsam takt kommer att leda till trötthet och eventuellt depression. Det är viktigt att nämna att trötthet och depression också kan orsakas av järnbristanemi, ett vanligt tillstånd som kommer från överdrivet kalkintag.

Tekniskt sett kan kalcium leda till viktökning eller oförmåga att gå ned i vikt på grund av dess effekt på fettomsättningen. När överskottskalk byggs upp i cellen aktiverar det en enzym kallat fettsyrasyntas. Detta enzym ökar lagringsförmågan av fett och reducerar förmågan att bryta ned fett. Detta ökar ytterligare den hämmande effekten hos kalcium och D-vitamin på sköldkörtelaktiviteten. Den här effekten av kalcium kommer inte bara från kalciumtillskott, utan också från hårt vatten som innehåller höga halter kalk. De goda nyheterna är att vi har sett många individer förbättra sitt känslomässiga och psykologiska tillstånd när deras kalkintag reducerades eller upphörde helt.

Vad anser du om den så populära korallkalken?

De som marknadsför dessa produkter påstår saker som inte är sanna. Kalcium som utvinns ur korall är helt enkelt karbonat och innehåller hundratals andra ämnen. Olyckligtvis är många av de andra ingredienserna inte önskvärda i ett kosttillskott.

Vad tycker du om silvertillskott, som också är väldigt populärt?

Det är sant att silver är ett mineral som tidigare använts för sina antibakteriella egenskaper. Faktum är att tandläkare använder silver för att hämma bakterietillväxt i rotkanaler. Av samma anledning används det också i vattenfilter, speciellt kolfilter. Oavsett detta så är silver en tungmetall och har stora nackdelar. Jag skulle inte rekommendera att inta det som tillskott, då det med tiden kommer att lagras upp i kroppen på samma sätt som andra tungmetaller som bly, kadmium och kvicksilver. Det är också viktigt att nämna att silver är antagonist till mineralet zink och kan bidra till ökad produktion av fria radikaler. Tro det eller ej, men det kan till och med leda till ökad mottaglighet för virus.

Vad är din åsikt om så kallade naturmattillskott?

Det är verkligen inget fel med naturlig mat. Men när den behandlas genom att näringsämnena utvinns och kombineras med andra faktorer och slutligen blir en tablett eller kapsel så är det inte längre naturlig mat. Då är det ett tillskott. Ofta marknadsförs dessa tillskott som den bästa formen av tillskott. Men vad de gör är att bara försöka ersätta ett tillskott med ett annat. Som jag nämt tidigare så kan man inte ersätta hälsosamma kostvanor med kosttillskott. Kosttillskott är just ett tillskott till maten. Bara genom att kalla sina produkter för naturmattillskott kan vissa av tillverkarna sätta ett pris som är 300 – 1 500 procent över priset för andra produkter på marknaden.

Till sist, är det någonting annat som du vill säga?

Jag vill bara säga att näring som används på rätt sätt kan erbjuda en signifikant terapeutisk effekt. Men att ta kosttillskott utan att veta vad kroppen behöver kan leda till brister på andra näringsämnen och orsaka hälsoproblem genom att störa kroppens naturliga balans. Mot bakgrund av detta strävar vi på Trace Elements efter att hjälpa människor att behålla kroppens balans och genom detta tillåta normala kroppsfunktioner.

Yrkesarbetande terapeuter har tillgång till många olika högkvalitativa kosttillskott, men trots detta ser vi att dessa tillskott inte tillverkas i enlighet med känd synergism och antagonism som existerar mellan vitaminer och mineraler. Därför hoppas jag att våra kunder drar fördel av att de har tillgång till det här unika produktsortimentet. Förutom att kosttillskotten är av hög kvalitet kompletterar de olika metaboliska grupper och hårmineralanalysresultat.

Se Dr David L Watts Trace Elements, Inc bli intervjuad i 5 mycket intressanta videos.

Brev från Dr Watts

 

To Whom it may Concern,

Hair tissue mineral analysis (HTMA) is not considered to be a diagnostic test, but is best described as a screening tool. HTMA is utilized by researchers, dieticians, nutritionists, physicians and other health care providers to provide information to their patients in regard to their nutritional status including the interrelationship between important nutritional minerals as well as heavy metal exposure. HTMA offers a unique insight into an individual’s dietary and nutritional status that would be difficult to obtain through other routine screening procedures.

Many research programs for studying and establishing trace element concentrations in human hair have been implemented since 1965 by the International Atomic Energy Agency. These programs were coordinated under Nuclear-Based Methods for the Analysis of Pollutants in Human Hair. Since that time many scientific conferences have been held to present the use of hair as a biological marker and the development of analytical techniques applied to hair mineral assaying. The Human Hair Symposiums included a vast list of contributors from many Universities and research centers, some of which include;

Cleveland Clinic, Ohio

Texas Medical School CDC

Atlanta University of Miss., Hattiesburg

University of Leeds, England

New York University, NY

IAEC, Vienna

University of Toronto, Ontario

University of Witwatersrand, Africa

Dalhousie University, Nova Scotia

University of Texas, Houston

Emory University, Atlanta

Slade Hospital, England

University of TN., Memphis

Mayo Medical School, Minn.

Wayne State University, Detroit

University of SC, Charleston

Georgia State University, Atlanta

University of Aston, England

Universidad de Chili

McGill University, Montreal

USDA Albany, CA.

Army Medical Center, Presidio

University of Ca.,

SF University of Rochester

The HTMA is a voluntary test that is sought after by individuals world-wide. They are concerned about their nutritional status and have a desire to take the responsibility for their health into their own hands rather than relying on generalized information, or public health policy for a population, which does little to impact a person’s nutritional health on an individual basis.

Trace Elements, Inc. is a licensed clinical laboratory established in 1984 that specializes in HTMA testing. We provide services to clients in over forty countries including, research studies with Universities, hospitals, clinics, environmental groups and agencies and have performed over one million HTMA studies.

If I can be of further service do not hesitate to contact me.

Sincerely,

David L. Watts, D.C., Ph.D., C.C.N., D.A.C.B.N. President, Trace Elements, Inc.


_______________________________________________________________________________

Dr. Watts is a graduate of Logan University, and received his Doctor of Chiropractic degree in 1974. He received a Doctorate in Nutrition, in 1984, from the International University of Nutrition. He holds a Certification in Clinical Nutrition, and is a Diplomate of the American Clinical Board of Nutrition and is a Fellow of the American College of Eclectic Physicians, The International and American Association of Clinical Nutrition and International College of Bionutrition and Board certified in Clinical Bionutrition.

He has been involved in clinical nutrition for almost forty years, and specializing in trace mineral research through hair tissue mineral analysis for over thirty-five years. He has served as a consultant and research director for other clinical laboratories prior to founding Trace Elements, Inc.

Dr. Watts co-founded Trace Elements, Inc., in 1984. Trace Elements, is a Federally Licensed Clinical Laboratory that specializes in hair tissue mineral analysis. His continued research and experience includes the development of a practical, clinical application, and interpretation of tissue mineral patterns, having analyzed over one million tissue mineral profiles. As an expert in this field he has been invited to lecture extensively throughout the United States, Canada, and Europe.

 • Harvard’s Massachusetts General Hospital, Boston.
 • International Homeopathic Association, Arizona.
 • Florida Naturopathic Association.
 • Conference on Health and Disease, Oslo.
 • International Association of Applied Nutrition, Milan.
 • Great Lakes Association of Clinical Medicine, Ohio. N.Y.
 • Chiropractic College for Continuing Education.
 • University of Illinois, Peoria.
 • Uppsala University, Sweden.
 • Canadian Schizophrenic Association, Quebec.
 • Scandinavian Dental Society, Gothenburg.
 • Sydney and Melbourne, Australia.
 • Arizona Dental Society.
 • National Health Federation
 • Int. and American Assoc. of Clinical Nutrition S.W. Col. of Naturopathic Medicine.
 • Holistic Dental Assoc. Conf. L.V. Nev.
 • Applied Metabolic Ecology, London.
 • Metabolic Typing Symposium, Copenhagen
 • Mineralcheck Annual Conf. London
 • Laboratorium Pierwiastkow Conf. Poland
 • Conference on Trace Elements in Health and Disease, Stockholm



Publications; Over fifty publications have appeared in the following books and journals.

 • Trace Elements and Other Essential Nutrients
 • Most Commonly Asked Questions About Hair Mineral Analysis. Guide To The Correct Use Of Vitamin And Minerals In Nutrition. Chiropractic Economics.
 • Natom Di Medicinia Per Medici e Farmacisti Italia.
 • Tidskrift for Ortmolekylar Och Fytoterapeutisk Forskning. Health Counselor
 • Int. Journal of Alternative and Complementary Medicine.
 • Nature & Health, Australia
 • Balancing Body Chemistry.
 • Clinical Nutrition Guidebook Vol. I. Quantum Medicine.
 • Journal of Orthomolecular Medicine. The Newsletter.
 • The Nutritional Consultant.
 • Let’s Live
 • MaBra, Scandinavia
 • Today’s Health, USA.


Memberships:

 • Past board member of the British Holistic Medical Association Fellow of the American College of Eclectic Physicians International College of Bionutrition
 • North American Association of Nutrition and Preventive Medicine International and American Association of Clinical Nutrition Member and Scientific Advisory to IAACN
 • Scientific Advisory to the Italian Assoc. of Functional Medicine International College of Applied Nutrition
 • A.C.A. Board of Nutrition
 • A.C.A. Council on Nutrition
 • American Association for the Advancement of Science
 • New York Academy of Science
 • Huxley Institut