Mitt barnbarn Alicia 2 år och 4 månader och min mamma Eva-Britt 77 år. 

 

För fler och fler barn och vuxna blir det allt svårare att hantera vardagen. Stress, dåliga matvanor och brist på rörelse gör att våra kroppar inte orkar med alla utmaningar den ställs inför. Detta gör att många mår allt sämre både fysiskt och psykiskt.

Under de 23 år jag drivit Näringskällan har jag många gånger förvånats över okunskapen om kostens betydelse för hälsan. Många gånger har jag fått frågan: När kan jag börja äta som vanligt igen? Frågan kommer från de som balanserar enligt rekommendation i hårmineralanalys. Vi måste förstå att de val vi gör i vardagen avgör hur vi mår och vilken balans vi har i kroppen. Jag anser att det är nästan omöjligt idag att få i sig alla näringsämnen kroppen behöver endast genom kosten. Kosttillskott är ett måste men det måste kombineras med sunda kostvanor, om man vill hålla sig frisk.

Jag har länge försett min familj med multitillskott som komplement till en bra kost. Det är kosttillskott anpassat för olika stadier i livet. Barn 3-12 år ger jag till mitt barnbarn, Tjej för kvinnor i fertil ålder till min dotter – hon åt Mamma när hon var gravid och när hon ammade, Kvinna 50+ tar min mamma och jag själv, Man för män i alla åldrar, ger jag till min son.

Då jag ser att alla mina kunder också borde komplettera med dessa har jag nu valt att ta in dem i sortimentet.

Många har brist på B12, D-vitamin, jod mm. Brister som kan ge både fysiska och psykiska symtom. Dessa brister kan lätt undvikas genom att ta ett anpassat multitillskott dagligen. En billig investering mot onödigt lidande.

När det gäller hårmineralanalysen så balanserar den kroppen på ett mycket djupare plan. Här går man in med höga doser för att kroppen bla. ska kunna binda och föra ut upplagrade gifter. Under de perioder man balanserar rekommenderas inte att ta några andra vitaminer eller mineral än de rekommenderade i hårmineralanalysen. Naturligtvis kan man ändå ha brist på andra ämnen men det prioriteras inte då man vill rätta till större obalanser först. Till exempel tungmetaller, obalanser i sköldkörtel och/eller binjurar mm. Därför rekommenderar jag alla som balanserar enligt hårmineralanalysen att ta passande multitillskott under uppehållet mellan analyserna samt när man är färdig med balanseringen.

Jag har tidigare rekommenderat vårt ekologiska colostrum som komplement. Tyvärr anser jag inte att det räcker då de flesta har brister i sin kosthållning. Om du har problem med magen kan du fortfarande ta dem även om du tar multitillskottet.

 

Du hittar de nya kosttillskotten på produktsidan.

Önskar er alla en glad midsommar! /Heléne

Pin It on Pinterest

Share This