Jag har aldrig varit mycket för mjölk eller grädde i kaffe och te. Men när jag såg Collagen Coffee Creamer och dess innehåll blev jag genast intresserad. Den innehåller en kombination av näringsämnen som är bra för väldigt mycket tex. träning, hud och hår, Candida, muskler, brosk, skador, smärtor mm. Dessutom är den riktigt god i både kaffe och te. Collagen Coffee Creamer innehåller:

Kollagen

Kollagen är en viktig byggsten i kroppen i form av ett fiberprotein. Det limmar ihop och ger struktur till bla. huden, skelettet, muskler och brosk. Kollagen håller huden slät och elastisk då den består av ca 70% kollagen. Protein är väldigt viktigt och kollagen står för 1/3 av allt protein vi har i kroppen. Vid 25-30 årsåldern minskar kroppens produktion av kollagen. Med åren börjar rynkor komma och vi blir stelare i kroppen.

Genom att ta tillskott av kollagen kan man trigga kroppens egen produktion av kollagen. Behovet ökar ju äldre man blir. Man kan aldrig stoppa åldrandet men man kan fördröja processen. Kollagen har i studier visat sig minska smärta och stelhet vid artros. Det största problemet när vi åldras är förlusten av muskelmassa. Styrketräning är viktigt för att hålla kroppen igång och bibehålla muskelmassan. Kollagen bidrar till att bibehålla och öka din muskelmassa. Så kollagen är även ett värdefullt proteintillskott.

MCT- och Kokosmjölkpulver

MCT är en förkortning av Medium Chain Triglycerides. Det är medellånga mättade fettsyror vilka har hälsosamma effekter i kroppen. Rikliga mängder av MCT- och kokosmjölkpulver ger en jämn fördelning av fettsyrorna kaprylsyra, kaprinsyra och laurinsyra. MCT förbrukar ingen näring för att tas upp i kroppen. Den tas upp snabbt och ökar energinivån och stimulerar din fettförbränning. MCT omvandlas inte till kroppsfett på samma sätt som andra fetter och behöver ingen galla för att absorberas.

Det vita kokosmjölkspulvret är fullproppad med olika vitaminer och mineraler. Det är en utmärkt källa till vitamin C, E och ett antal B-vitaminer. Den innehåller också järn, kalcium, magnesium, selen och kalium.

Kaprylsyra har länge används mot Candidaöverväxt. Den dödar inte bara Candida utan även oönskade bakterier. Kaprylsyra kan också hämma inflammation i tarmen. Kaprinsyra är även den effektiv mot Candida och jästöverskott. Laurinsyra är den mest antibakteriella av fettsyrorna. Den omvandlas till monolaurin som effektivt dödar sjukdomsframkallande bakterier och virus. Laurinsyra är också effektivt vid viktnedgång. MCT bidrar med en bättre tarmflora vilket har effekt på hela systemet.

Hyaluronsyra

Detta är en sockermolekyl, inte en syra som man kan tro. Hyaluronsyra har förmåga att binda fukt upp till 1000 gånger sin egen vikt. Detta fungerar stötdämpande i kroppen. Hyaluronsyra är bland det bästa du kan använda vid torr hud, eksem, TSW mm. Hyaluronsyra är ett kroppseget ämne som även finns i ledvätskan. För leder används hyaluronsyra ofta tillsammans med kollagen och svavel (MSM). Hyaluronsyra och kollagen upprätthåller hudens lager och struktur, de används mycket i skönhetsprodukter för att få slätare hy, minimera rynkor och åldrande. Då skönhet kommer inifrån får vi störst effekt av att ta dessa ämnen invärtes. Då byggs strukturerna upp inifrån.

C-Vitamin

En antioxidant som är viktigt bland annat för immun- och nervsystemet samt mentala funktioner. Brist på C-vitamin kan göra så man blir trött och lättirriterad. En av de viktigaste funktionerna för C-vitamin är dess roll i bildandet av kollagen i kroppen. C-vitamin används till stor del i blod, muskler, binjurar, ögon hjärnan. Vitamin C skyddar kroppen mot oxidativ stress vilket annars påskyndar åldrandet. Kroppen kan tillverka vissa antioxidanter själv men inte C-vitamin. Därför bör vi se till att tillföra det dagligen.

Biotin

Biotin (Vitamin B7) bildas normalt av tarmfloran, men det förutsätter att den är balanserad. Det är få av oss som har en balanserad tarmflora idag, därför har vi ofta brist på biotin. Personer med Candidaöverskott är särskilt utsatta för biotinbrist då Candida tränger undan våra vänliga tarmbakterier. Biotin har i studier visat sig ha bra Candidahämmande verkan. Biotin aktiverar bakteriebekämpande enzymer. Biotin är också viktigt för hud, hår och slemhinnor. Biotin är involverad i proteinsyntesen som bla. bygger upp strukturer som hud och muskler. Håravfall är vanligt vid biotinbrist. Blodsockerbalansen är beroende av biotin.

Krom

Hjälper till att balansera blodsockret i kroppen. Brist på krom kan ge sötsug. Krom är viktigt för att kontrollera kolesterolhalten i blodet. Krombrist hämmar proteinsyntesen. Det stör även omsättningen av kolesterol och glukos. Brist på krom kan även ge försämrad syn.

Collagen Coffee Creamer innehåller även ett enzymkomplex bestående av: proteas, amylas, laktas, lipas och cellulas.

Gott och enkelt

Allt detta får man genom att bara ta en rågad matsked i en kopp kaffe eller te. Personligen tycker jag det är godast i te. Jag älskar Earl Grey te som blir ännu godare med Collagen Coffee Creamer i. Köp löst te då det framkommit att tepåsar innehåller och avger mycket mikroplaster.

Om du vill prova Collagen Coffe Creamer hittar du den här!

Allt gott! / Heléne