Äntligen är hösten här. Jag älskar hösten. Min absoluta favoritårstid.

SOMMAR MED FÖRVÄNTNINGAR

Jag tycker faktiskt att sommaren är lite överreklamerad. Eftersom jag hade soleksem hela min uppväxt har jag aldrig kunnat vara mycket i solen. Idag har jag inga problem med det men undviker ändå att vara för länge i solen. En del är ju riktiga soldyrkare och kan ligga hur länge som helst och bara njuta i solskenet, men det gäller inte mig.

Jag tycker att sommaren är lite stressig på något sätt. Kan inte riktigt förklara varför jag känner så, men det har jag alltid gjort. Jag vet att många har väldigt höga förväntningar på allt de ska göra under de veckor de har semester på sommaren. Man ska unna sig långa sovmorgnar, umgås och lata sig och sedan komma tillbaka brunbränd och utvilad till jobbet för ett nytt arbetsår. Sedan när semestern väl börjar är det inte alltid så lätt att bara slappna av och njuta, speciellt inte om det varit mycket på jobbet. Det kanske börjar med att det ösregnar ute. Man ska försöka att koppla bort mejl och jobb vilket inte är så lätt då man är van att ha koll på det hela tiden.

Sedan är det ofta en massa man planerat att hinna med på semestern som man inte har tid med annars. Man kanske ser på sociala medier hur bra andra har det på sin semester vilket också kan vara väldigt stressande för många. Själv brukar jag anse att jag har semester när jag inte har kunder inbokade under ett par veckor. Men då jobbar jag med sådant som jag inte hinner med annars i företaget. Jag började jobba med nya hemsidan, bloggen och webbutiken i april. Det blir ganska mycket då jag normalt jobbar med bokade kunder på dagarna och sköter resten av företaget på kvällar och helger. Så i år blev det ingen semester för min del även om jag inte hade bokade kunder under juli månad.

HÖSTEN OCH ÅTERHÄMTNING

Jag älskar som sagt när hösten kommer. Det är då jag känner att jag kan börja varva ned och återhämta mig. För mig kommer lugnet när det börjar mörkna ute och man kan börja tända smålampor och levande ljus. Det tycker jag är så mysigt. Jag älskar mitt jobb och skulle aldrig byta det mot något annat. Men har man varit så sjuk som jag varit och lyckats bli frisk så är man väldigt tacksam och rädd om sin hälsa. Det största ansvaret har man mot sig själv. Om inte jag sköter om mig och mår bra så blir jag inte till så stor nytta för andra heller.

Jag är väldigt noga med vad jag äter och dricker. Men naturligtvis gör jag undantag då och då. Det är svårt med ett socialt liv om man aldrig kan äta ute på stan till exempel. Sommaren är den tid då jag gör det mest. Jag ska inte skriva att jag unnar mig, för det gör man verkligen inte när man äter socker eller besprutad mat. Jag tror inte på att vara fanatisk utan att göra det bästa man kan. Har man renat ur kroppen från tidigare upplagrade gifter och har bra näringsstatus i kroppen så klarar kroppen att avgifta små mängder utan att behöva lagra upp dem.

TARMRENING OCH HÅRMINERALANALYS 

Så här i september när hösten kommer brukar jag köra en tarmrening med OxyColon. Tarmen är ju så otroligt viktig för hälsan, så det vill till att ha den i ordning. Inte minst för vårt psykiska välmående.

Jag brukar då också skicka in en hårmineralanalys för att kunna fylla på det som saknas näringsmässigt. Eftersom vi ständigt är så utsatta för miljögifter idag tycker jag det är viktigt att försäkra mig om att min kropp har den näringen den behöver för att binda dessa. Ju mer balanserad jag är i kroppen desto bättre mår jag. Jag tycker så mycket i livet är kul och jag vill hinna med så mycket som möjligt. I höst har jag anmält mig till Zumba på torsdagar och en kurs för att äntligen lära mig hantera min systemkamera på tisdagar.

Känner du också att det är läge att boosta hälsan inför hösten och vintern? Köp en hårmineralanalys så bjuder vi på en tarmreningskur med OxyColon. (Gäller till 15/9)

Klicka på bilden så kommer du till erbjudandet.

Varma hälsningar /Heléne