Idag använder en betydande andel av befolkningen antidepressiva läkemedel som en lösning på psykiska problem. Detta väcker frågor om alternativa tillvägagångssätt och det växande behovet av att uppmärksamma näringens avgörande roll för vår fysiska och psykiska hälsa. I detta blogginlägg kommer vi att utforska kopplingen mellan näring, tarmbalans och psykisk hälsa samt betydelsen av att ta ansvar för vår egen hälsa.

Näringens Påverkan på Psykisk Hälsa

Näring är bränslet som driver våra kroppar och hjärnor. Obalanser i kroppen kan påverka vår mentala hälsa negativt. Koppar är ett exempel på ett mineral vars obalans i kroppen har kopplats till mentala symptom såsom oro, ångest, labilitet och gråtmildhet. Att förstå hur näringsämnen påverkar vårt mentala tillstånd är avgörande för att ta kontroll över vår hälsa.

Tarmbalans och Psykisk Hälsa

Tarmen anses ofta vara vår “andra hjärna” på grund av tarm-hjärnaxeln. En hälsosam tarmmiljö, stödd av en näringsrik kost och prebiotika, kan ha positiv inverkan på vår psykiska hälsa. OxyColon och Ekologiskt Colostrum är exempel på kosttillskott som kan främja tarmbalans och stödja en sund tarmfunktion.

Ansvar för Hälsan och Symptombehandling

Att ta antidepressiva läkemedel kan tillfälligt lindra symtom, men det är viktigt att erkänna den underliggande orsaken till psykisk ohälsa. Näring och tarmhälsa kan vara nyckeln till att rätta till dessa underliggande processer istället för att bara maskera symtomen. Att ta ansvar för sin egen hälsa innebär att utforska holistiska metoder och att adressera orsakerna till obalans.

Biverkningar och Alternativ

Antidepressiva läkemedel kan medföra biverkningar som ytterligare komplicerar hälsotillståndet. Genom att välja näringsbaserade metoder och tarmbalansering kan man undvika dessa potentiella biverkningar och främja övergripande hälsa och välbefinnande.

Att förstå och integrera näringens roll i vår psykiska hälsa är en avgörande steg mot långsiktig välbefinnande. Genom att ta kontroll över vår kost, främja tarmbalans och adressera underliggande orsaker till obalans, kan vi minska behovet av antidepressiva läkemedel och arbeta mot en mer hållbar och holistisk syn på vår mentala hälsa. Att ta ansvar för sin egen hälsa innebär att göra informerade val och söka alternativa vägar mot läkning och balans.

Candida och Psykisk Ohälsa

Vid psykisk ohälsa är det viktigt att granska rollen av Candida, en jästsvamp som kan ha betydande inverkan på välmåendet. Candida påverkar kroppen genom att rena gifter i systemet, samtidigt som den frigör egna toxiner i sin egen ämnesomsättning. Det är känt att användningen av antidepressiv medicin kan öka nivåerna av Candida. När järnnivåerna sjunker i kroppen ackumuleras koppar, vilket ytterligare främjar Candida eftersom den trivs i syrefattiga miljöer. Läs mer om: Candida

 

80 procent av flickorna på BUP får antidepp – trots saknad evidens

 

Idag får var tionde svensk tonårsflicka läkemedel som dämpar deras känsloliv och tros orsaka ökad självmordsrisk, trots att det saknas evidens för att de hjälper mot depression hos barn och ungdomar. Riktlinjerna från Socialstyrelsen för antidepressiva läkemedel har skrivits av två läkare som haft uppdrag av läkemedelsindustrin, skriver barnpsykiatern Göran Högberg som begärt ut jävsdeklarationer.

Jag blev förskräckt när jag såg hur många det är som äter antidepressiva läkemedel i Sverige idag. Kommer ihåg när jag själv var sjuk och blev erbjuden antidepressiv medicin i sjukvården. Jag kände ett enormt motstånd och en stark känsla av att något var fel i kroppen. Jag hade ingen aning om vad det var, det enda jag visste var att jag inte hade brist på läkemedel. Mitt sökande ledde till hårmineralanalysen, denna fantastiska metod som förändrade hela mitt liv.

I dag ägnar jag mig åt att hjälpa andra som kämpar med psykisk ohälsa genom att återställa balansen i kroppen, precis som jag gjorde:

 

Hårmineralanalys Startpaket:

  • Hårmineralanalys: Identifierar näringsbrister och obalanser för individanpassade kosttillskottsprogram. Anpassar kost och livsstil baserat på individens ämnesomsättning, inklusive sköldkörtel- och binjurefunktion.
  • OxyColon för Tarmrening: Renar ur och syresätter tarmen, bekämpar Candida och förbättrar tarmfunktionen.
  • Ekologiskt Colostrum: Stärker tarmväggen, ger näringsämnen och stödjer immunsystemet.
  • Svavel (MSM): Viktig i kroppens avgiftning, syresättning, immunsystem samt har antiinflammatoriska egenskaper.

Detta samlade paket erbjuder en komplett strategi för att främja övergripande hälsa och välbefinnande, med tonvikt på näring, avgiftning, tarmhälsa och syresättning. Ett kraftfullt verktyg för dem som söker alternativ till konventionell medicin. Är du intresserad av att köpa Hårmineralanalys Startpaket hittar du det: här!

OBS! Om du lider av svår psykisk ohälsa kan det absolut vara befogat att använda medicin tills du uppnår en bättre balans. Sluta aldrig med antidepressiva på egen hand. Prata alltid med din behandlande läkare om du känner dig osäker. 

Allt Gott! / Heléne