EGEN HÄST OCH ANSVAR

När jag gick i åttan flyttade vi till Värsås utanför Skövde. Detta var väldigt jobbigt för mig som hade kille och alla kompisar i Alingsås. Först vägrade jag och Socialtjänsten blev indragen. Men efter många om och men och en häst som muta gick jag med på att följa med. Jag hade älskat hästar sedan jag var på en åsneritt i Spanien när jag var 6 år. Min första egna häst var en New Forest som hette Contessa och var en moderlivsimport från England. Så mycket roligt jag hade med den hästen.

Jag har alltid varit trött och ofta huvudvärk och migrän. Men man lär sig hantera det. Jag har alltid fått bestämma mig i huvudet, att nu gör jag det här och så gör man det bara fast man egentligen inte har krafterna till det. Har man hästar så måste man masa sig upp på morgonen för att fodra dem. Detta tror jag har varit bra för mig annars hade jag nog sovit dygnet runt. I perioder gjorde jag nästan det då jag gick hem och lade mig efter jag fodrat och släppt ut hästarna.

 

OTROHET MED KONSEKVENSER

När jag var 17 år träffade jag en kille som var otrogen efter ett tag. Jag hade ingen aning om detta förrän det konstaterades att jag fått gonorré. Jag blev naturligtvis chockad och väldigt ledsen. Detta resulterade i en ordentlig antibiotikakur och återbesök för att konstatera att det sedan hade försvunnit. Jag blev friskförklarad, men mådde ännu sämre efter antibiotikan.

En dag ett tag senare ringer det på dörren och två poliser står utanför. De ber mig följa med, vilket jag vägrade. Jag frågade vad jag skulle ha gjort men det kunde de inte säga för att min mamma också stod i hallen. Jag sa att de kunde säga vad som helst även om mamma var där för jag hade inte gjort någonting. De vägrade säga vad det var inför min mamma och sa att om jag följde med ut i bilen så skulle de tala om vad det var. Jag gick med på det och gick ut och satte mig i bilen. Sen kom jag naturligtvis inte ut då man inte själv kan öppna dörrarna i bak på en polisbil.

De sa att jag var anmäld enligt smittskyddslagen som smittbärare som vägrade låta mig behandlas. Jag sa att jag visst var behandlad och friskförklarad men det hjälpte inte. De körde mig till sjukhuset i Skövde där jag fick gå in på akuten med en polis i varje arm. Sedan fick jag lägga upp mig för en grek som inte kunde prata svenska, så han kunde ta prov för gonorré på mig. Naturligtvis visade provet att jag inte hade någon smitta.

 

TILLFÄLLIGHETER

Läkaren som anmält mig skyllde på att han missat att jag gått klart då han varit på semester. Denna läkare hade en dotter som lånat Contessa på foder. En dag när jag kom för att hälsa på Contessa mådde hon dåligt och stod med en obehandlad hovböld. Jag blev upprörd över att hon inte tog hand om hästen och hämtade en transport och körde hem henne igen. Om det var en tillfällighet att det var hennes pappa som sedan anmälde mig låter jag vara osagt.

 

Fortsättning följer…

Ha det bäst! /Heléne