Jag är så glad att äntligen hittat det perfekta kosttillskottet att ta före, mellan och efter hårmineralanalysen. Efter många år av letande efter något naturligt och riktigt näringsrikt som jag kan komplettera kosten med, står den nu äntligen här: Ekologisk Colostrum – Kaseinfritt. Det har varit svårt att få fram en produkt som lever upp till alla krav jag har för att sätta Näringskällans namn på den.

 

VARFÖR COLOSTRUM?

Colostrum är ett av de äldsta och mest exceptionella födoämnen som kan hittas i naturen. Det är lika gammalt som moderskapet själv, för Colostrum är mjölken från alla mödrar under de första dygnet efter födseln. Den effektiva substans som finns i denna första mjölk hittas inte någon annanstans i naturen i sådan hög, perfekt balanserad koncentration som endast naturen kan ge.

Redan i slutet på 1700-talet beskrev Dr. Hufeland de unika funktionerna av Colostrum i jämförelse med vanlig mjölk, när han upptäckt dess positiva effekt på den generellt höga hälsostandarden och den snabba tillväxten på nyfödda kalvar. Redan i slutet på 1800-talet fanns det mängder av forskning på Colostrum och den forskningen pågår än idag. Boskapsuppfödare har länge vetat att kalvar som inte får Colostrum dör inom 2 veckor efter födseln eller förblir sjuka resten av sina liv.

1955 publicerades en artikel om “Immunmjölk” som ett kosttillskott för människor med reumatoid artrit, med den kom återigen fokus på naturliga födoämnen. Under åren efter undersöktes Colostrum mer ingående. Man bekräftade att barn som ammades hade betydligt mindre allergier och infektioner, visade bättre aptit och växte snabbare än barn som inte ammades. Som tidigare bevisats var Colostrum inte bara viktigt för nyfödda barn utan också för den vuxna människan.

Nyare studier har visat att inte bara förändringar i miljön (ökande nivåer av smog/föroreningar och stress i många områden i livet) har skapat en ökning av sjukdomar, de härstammar också från dålig kost som pågått under många år. Detta är inte så överraskande eftersom kemister har upptäkt att dagens hantering av livsmedel förstör de effektiva substanserna i maten och gör dem ineffektiva. Samtidigt besprutar man med herbicider, insekticider, fungicider samt metoder som snabbar upp tillväxten som hämmar mognadsprocessen och stör den naturliga utvecklingen av näringsämnen och leder till ytterligare kontaminering av oss människor.

Därför erbjuder Colostrum ett unikt tillskott eftersom det innehåller näring som knappast, om alls, finns i vår kost numera. Eftersom kalven föds utan immunförsvar måste den få detta genom Colostrum. Detta sker genom höga doser immunoglobuliner och tillväxtfaktorer under de första timmarna efter födseln.

Två studier har nyligen utförts av Professor Mero på Universitetet Yväskylä, Finland och ett team forskare på universitetet i Kiel vilka bevisat att komponenterna i Colostrum passerar tarmen på människan och kommer ut i blodomloppet. Eftersom komponenterna är identiska mellan kor och människa garanteras att dessa tas upp och utnyttjas av människan.

Colostrum är mat för människor i alla åldrar och dess like hittar du ingen annanstans. Existerande brister försvinner, motståndskraften ökar och läkningen stöttas. Med hänsyn till ovan ökar Colostrum både den fysiska och psykiska prestandan och gynnar hälsan.

 

MIN UTMANING

Näringskällan har tidigare sålt Colostrum för dess höga näringsinnehåll. Men jag valde att sluta sälja vanligt Colostrum av flera olika orsaker. För det första ville jag inte ha Colostrum från vilka kor som helst utan från ekologisk uppfödda kor. De får inte GMO-foder eller antibiotika och får beta naturligt gräs.

Förutom att Colostrumet inte var ekologiskt innehöll det stora mängder av kalcium och fett. Två ämnen som de flesta idag bör undvika. Ca 80% av de som gör hårmineralanalys är långsamma i sin ämnesomsättning och rekommenderas att undvika kalcium och fett.

Kasein i Colostrum har flera nackdelar. Det kopplas till cancerutveckling och kortare livslängd, starkt allergiframkallande, beroendeframkallande opioidpeptider (verkar i centrala perifera nervsystemet och i binjuremärgen), kalciumbindande för att nämna några.

 

NÄRINGSKÄLLANS EKOLOGISKA COLOSTRUM

Nu äntligen har jag lyckat få fram Colostrum som uppfyller mina krav. Det är ekologiskt, kaseinet är borttaget genom en patenterad process som bevarar alla näringsämnen, eftersom kaseinet innehåller det mesta av kalciumet i Colostrum är även det borttaget. Man har också tagit bort fettet.

Näringskällans Ekoloiska Colostrum kommer i kapselform där man tar 3 kapslar per dag. Inga tillsatser finns i den vegetabiliska kapseln. Den består av 95% ekologisk Colostrum och ekologisk potstisstärkelse. Potatisstärkelse är prebiotika som föder och stärker tarmfloran. Colostrum har i studier visat sig läka läckande tarm. Hälsan börjar i tarmen och det är där Colostrum börjar för att sedan fortsätta ut i systemet med sina hälsofrämjande egenskaper. Det finns otroligt mycket mer att skriva om Colostrum så jag kommer återkomma i ämnet.

Den enda nackdelen med ett så högkvalitativt Colostrum är att det naturligtvis kostar. Colostrum från konventionellt uppfödda kor finns i mycket större mängd än ekologisk Colostrum som endast kan tas inom 24 timmar efter att kalven föds, efter att kalven fått sitt naturligtvis.

En burk med 90 kapslar räcker en månad och kostar normalt 998 kronor. Då jag väljer att inte sälja mina produkter till återförsäljare sänker jag priset till 798 kronor. Colostrum klassas som ett livsmedel och kan tas av alla som ett värdefullt kosttillskott dagligen. Om du är gravid eller äter immundämpande medicin bör du höra med din läkare innan du tar Colostrum.

Så om du också sökt ett naturligt kosttillskott rikt på perfekt balanserade vitaminer, mineral och aminosyror som även stärker immunförsvaret och tarmhälsan blir det nog inte bättre än så här.

Det absolut bästa när man börjar med Colostrum är att ha en hyfsat ren tarm. Därför är det bra att börja med en tarmrening med OxyColon.

Är du också sugen på att kickstarta en hälsosammare livsstil?

Läs mer och beställ här: Ekologiskt Colostrum – Kaseinfritt

 

Allt väl / Heléne