Det har kommit många frågor sedan Candida Balance utgick ur sortimentet och ersattes av Ekologiskt Colostrum. Det finns flera olika orsaker till detta som jag tänkte redogöra för i detta inlägg.

SYMTOMBEHANDLING

Candida Balance har varit en av våra storsäljare under flera år. Den är väldigt effektiv när man har Candidaproblem. Problemet är att när man slutar med den så kommer symtomen tillbaka. Den är väldigt effektiv på att hålla Candida i schack men den löser inte grundproblemet. I och för sig så är det en bra affär för mig att sälja Candida Balance till återkommande kunder men det är inte så jag jobbar. Jag vill ha varaktiga resultat där man rättar till grundorsaken till symtomen. Kör man bara Candida Balance burk efter burk så blir det inget annat än symtombehandling.

TARMFLORAN

En av orsakerna till att Candida Balance fungerar så bra är att den innehåller många tarmbakterier som tränger undan Candidan. Men man kan inte inplantera nya stammar av tarmbakterier utan måste tillföra dessa kontinuerligt. Det är mycket bättre att stärka sina egna tarmbakterier. Våra tarmbakterier bildar vitaminer, fettsyror och serotonin bland annat när vi är i balans i tarmen.

COLOSTRUM

Under de åren vi hade Candida Balance var det den bästa produkten vi hade då. En sak som alltid stört mig med Candida Balance är att Colostrumet i inte var ekologiskt. Jag väljer alltid ekologiskt när jag har möjlighet. Naturligtvis för att det alltid är en renare produkt utan antibiotika och besprutat foder. Även om produkten colostrum från konventionellt uppfödda kor testas fria från dessa ämnen så har ändå kon blivit utsatt för dessa. En annan aspekt som är viktig för mig är hur djuren har det. Kor från ekologiska gårdar får beta gräs och vistas ute, vilket betyder ett mer naturligt liv.

KASEIN

En annan sak som är mycket diskuterat är kasein, ett mjölkprotein som finns i colostrum. Det finns kopplingar mellan kasein och många sjukdomssymtom som allergier, inflammationer, cancer, diabetes mm. Dessutom kan det vara beroendeframkallande. Kasein är svårt att bryta ned och kan lätt komma ut i blodet hos personer med läckande tarm.

EKOLOGISKT KASEINFRITT COLOSTRUM

Jag har länge letat efter ett bra kosttillskott som man kan ta hela tiden som ett komplement till en bra kost. Det fick inte vara tabletter eller några som helst tillsatser i. När jag hittade detta Ekologiska Kaseinfria Colostrum kände jag att det var det perfekta kosttillskottet jag ville ta varje dag. Det är Ekologiskt, kaseinet är borttaget, det är helt rent utan tillsatser, det innehåller ekologisk potatisstärkelse som matar mina egna tarmbakterier, det innehåller en perfekt blandning av vitaminer, mineral och aminosyror samt antikroppar som kickar igång mitt immunsystem. Dessutom har colostrum i studier visat sig läka en läckande tarm som många är drabbade av.

LIVSVIKTIGT FÖR KALVEN

Colostrum är den råmjölk som kon mjölkar de första 24 timmarna efter kalvning. Kalven föds utan immunförsvar och om den inte får i sig detta colostrum dör den som regel inom 2 veckor eller får men för livet. Då förstår man hur potent denna första råmjölk är. Eftersom hälsan beror mycket på hur vår tarm och vårt immunsystem fungerar är det där man borde börja. Det bästa är att rena ur tarmen med OxyColon så man får så rent som möjligt när man börjar med Ekologiskt Colostrum.

HÅRMINERALANALYSEN OCH COLOSTRUM

Ekologiskt Colostrum tar man normalt 3 kapslar direkt på morgon med ett glas vatten. Om man går på de rekommenderade kosttillskotten i hårmineralanalysen kan man få problem med aggressivare Candida under perioden man avgiftar. Man kan då ta 1 Colostrum på morgon och 1 på kvällen. När man inte går på hårmineralanalysen tar man 3 kapslar colostrum kontinuerligt som ett komplement till en bra ekologisk kost utan socker och vetemjöl.

Hoppas detta klargjorde det hela. Jag prioriterar alltid kvalité även om det kostar lite mer. Då vi fått en rivstart i försäljningen av denna kvalitétsprodukt har jag redan fått beställa på nytt.

Om du är intresserad att prova hittar du vårt Ekologiska Colostrum här!

Varma hälsningar, Heléne