1. Vila och återhämtning

När sommaren och semestern kommer vill vi oftast hinna med så mycket som möjligt under ledigheten. Försök att inte planera så mycket. Återhämtning är oerhört viktigt för hälsan. Det är nu vi ska ladda för ett helt år på jobbet igen. Många planerar in massor av aktiviteter, speciellt om man har barn. Det viktigaste för barnen är kvalitetstid med sina föräldrar, vilket inte behöver betyda att det måste vara fullt upp hela tiden under ledigheten. Barnen behöver också återhämta sig.

 

2. Var försiktig i solen

Jag har alltid varit känslig för solen och lätt bränt mig. Vi behöver solljus, men vi behöver vänja oss gradvis. Kroppen bildar hormonet D-vitamin med hjälp av kolesterol i huden.

Personligen använder jag inte solskydd utan ser till att jag inte är så länge i solen att jag bränner mig. Då bygger man upp toleransen gradvis vilket jag föredrar. Jag ligger aldrig och steker mig på stranden ens när jag är utomlands. Om man vill använda ett solskydd på sig själv eller barnen, tänk på att välja ett så naturligt som möjligt. Det kan inte vara bra att smörja in sig med kemikalier och sedan låta solen bränna in dem i huden.

 

3. Håll igång magen

Hur bra mage man än har så är det väldigt lätt att den stoppar upp när man reser på semestern. Även om man är noga med att äta ekologisk mat så blir det svårare när man är ute och reser. Får man då i sig mer besprutad mat är det extra viktigt att magen fungerar så inte gifter börjar cirkulera i kroppen. Detta löses enkelt med hjälp av OxyColon. Den luckrar upp en hård mage snabbt, så se till att du alltid har med dig den på resan.

OxyColon för tarmrening, IBS, Candida mm.

 

4. Glöm inte vattnet

På sommaren när man är ledig tar många gärna en öl eller ett glas vin på en uteservering. Barnen vill gärna ha glass, saft eller läsk. Det kan vara riktigt mysigt. Men tänk på att också dricka tillräckligt med vatten. Det är extra viktigt i sommarvärmen. Glöm inte att påminna våra äldre som ofta glömmer bort att dricka ordentligt.

Drick aldrig ur en plastflaska som stått i en varm bil. Plasten utsöndrar gifter i vattnet när den hettas upp. Min favorit fick jag av min dotter. En flaska från Glacial. Suverän då den även håller vattnet kallt. Har med den överallt. Du hittar Glacial här!

5. Ha roligt och rör på dig

Vi är gjorda för att röra på oss. Idag är vi ofta stressade och har tusen saker i huvudet. Att vi blir trötta beror till stor del på mental utmattning, inte fysisk. Försök att röra på dig varje dag. Ta en promenad, simma, styrketräna eller vad du vill. Huvudsaken är att du tycker det är roligt och får dig att tänka på annat. Lär dig något nytt. Själv har jag precis tagit Grönt Kort i Golf. Det är viktigt att inte sluta vara nyfiken på att lära sig nya saker.

Livet ska levas här och nu! Inte sedan, vi har inga garantier att det blir något sedan. Nuet är det enda vi har, så försök lära dig att leva där.

 

Önskar er alla en trevlig sommar/ Heléne