Sedan jag började jobba med hälsa för 20 år sedan har jag ofta hört terapeuter säga att vi alla är försurade. Faktum är att det oftast är tvärtom.

ATT BASA KROPPEN KAN AVSEVÄRT FÖRSÄMRA DIN HÄLSA

Idag är det många av oss som har en dåligt fungerande sköldkörtel och en väldigt långsam ämnesomsättning. När sköldkörteln saktar ned och inte fungerar som den ska har man bisköldkörtlar som ligger bakom som börjar gå motsvarande fort. Dessa bisköldkörtlar styr kalciumomsättningen i kroppen och börjar då köra ut kalcium i muskler och andra mjukdelar i kroppen istället för skelett och tänder där det huvudsakligen ska vara. Om man felaktigt lagrar kalcium i kroppens celler blir kroppen basisk, inte försurad. 

Detta är ett problem som ökar bland både män och kvinnor. Efter att ha jobbat exklusivt med hårmineralanalyser i över 20 år är jag övertygad om att i de flesta fall där sköldkörteln inte fungerar som den ska beror det på att kroppen, på grund av näringsbrister, tvingas lagra in gifter där.

 

SMÄRTOR I KROPPEN

När kroppen kör ut kalcium till celler i muskler, leder mm. istället för skelett och tänder fungerar inte cellerna som de ska. Man får framförallt syrebrist i cellerna vilket ger smärtor i kroppen. Patienter med denna problematik får ofta diagnosen Fibromyalgi i sjukvården. Ju mer kalcium som körs ut fel desto tröttare, trögare och stelare blir man i kroppen. Tillståndet kan tom ge psykiska symtom som depression vilket bör åtgärdas genom att rätta till grundproblemet, inte maskeras med hjälp av antidepressiva mediciner.

 

MAGPROBLEM

När sköldkörteln inte fungerar som den ska producerar man inte tillräckligt med saltsyra för att kunna smälta maten ordentligt. Detta resulterar ofta i förstoppning som kan ge olika symtom från magen som gaser, ballongmage, magknip, etc. Börjar tarmen komma i olag samt om man har upplagrade gifter i kroppen, äter mediciner mm. får man lätt en överväxt av Candida i tarmen.  Candida som får övertag över våra vänliga tarmbakterier kan i sig skapa en mängd magproblem. Candida kan sedan ta sig igenom och ut i blodet om man har en läckande tarm vilket inte är ovanligt idag.

 

CHANSA INTE GENOM ATT GISSA

Om man har denna problematik med kalciumöverskott i kroppen och börjar basa den ännu mer förvärras situationen avsevärt. Jag har själv varit sjuk och inte fått hjälp och vet att man provar allt för att må bättre. Tack och lov har vi idag fantastiska metoder som hårmineralanalys där man får veta exakt vad kroppen behöver näringsmässigt, vilken ämnesomsättning man har samt hur sköldkörtel och binjurar fungerar. Naturligtvis finns det personer med för snabb ämnesomsättning som har brist på kalcium och blir surare i kroppen. Men om det då beror på en för snabb sköldkörtel så ska man inte bara börja basa kroppen utan rätta till orsaken till att man är för snabb.

Om du inte mår bra, försök hitta orsaken till symtomen. Att själv börja laborera med diverse kosttillskott kan ofta förvärra situationen. Det bästa du kan göra om du vill ta tag i din hälsa på allvar är en hårmineralanalys – Då slipper du gissa och får betydligt bättre resultat och kunskap hur just din kropp fungerar.

 

Varma hälsningar,

Heléne