Jag får många frågor nu hur jag ser på Coronaviruset. Här är mina tankar.

STRESSA INTE UPP DIG

Jag känner mig inte speciellt stressad över detta Coronavirus. Självklart ska man ta det på allvar, men det finns ingen anledning att stressa över det. Stress sänker vårt immunförsvar, vilket tvärtom bör optimeras i detta läget. Ta det lugnt och pyssla hemma istället för att delta i större folksamlingar. Jag tror också man kan bli stressad av att ha vistas bland mycket folk och sedan börja fundera på om man kanske har blivit smittad. Personligen tycker jag inte det är värt risken om jag inte behöver vara ute i större grupper.

VAR LITE FÖRSIKTIG

Jag deltar regelbundet på lunchmöten med andra företagare i mindre grupper någon dag i veckan. Då kramas jag inte och hälsar inte heller i hand. Tycker inte det finns någon anledning till det utan väljer att vara försiktig. Jag säger direkt när jag kommer att jag inte tänker hälsa eller krama någon vilket alla respekterar då läget är som det är. Om någon som inte hört detta kommer lite senare och ändå sträcker fram handen så tar jag den. Sen är jag jättenoga med att inte röra vid mitt ansikte och går och tvättar händerna så snart tillfälle ges.

Detta gäller också när jag åker och handlar eller rör mig ute i övrigt. Undviker att ta mig i ansiktet och tvättar händerna så fort jag kommer hem.

IMMUNSYSTEMET AVGÖRANDE

Det absolut viktigaste och avgörande för hur hårt du blir drabbad om du skulle bli smittad, är troligen hur väl ditt immunsystem fungerar.

Mitt bästa tips för att optimera immunsystemet är att göra en tarmrening (OxyColon), fylla på vänliga tarmbakterier (FloraBalans) och hjälpa immunsystemet med Ekologiskt Kaseinfritt Colostrum. Ät ekologisk mat, drick rent vatten, vila tillräckligt och se till att få frisk luft och rörelse varje dag.

Som med alla virus så blåser detta troligen också över efter ett tag och så blir allt som vanligt igen. Detta är hur jag ser på det i dagsläget.

Var rädd om dig! / Heléne